A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Сімейні форми виховання як інструмент збереження родинних цінностей

Дата: 25.03.2021 13:24
Кількість переглядів: 631

24 березня 2021 року на базі центру надання адміністративних послуг відбувся семінар-тренінг «Сімейні форми виховання як інструмент збереження родинних цінностей».

Захід було організовано Мереф’янською міською радою спільно зі Службою у справах дітей та сім’ї Мереф’янської міської ради, із залученням Служби у справах дітей Харківської обласної державної адміністрації та Харківського обласного центру соціальних служб.

На тренінгу були присутні депутати та старости Мереф’янської міської ради, представники служб у справах дітей та надавачі соціальних послуг Мереф’янської, Височанської, Південної міської, Безлюдівської, Пісочинської, Люботинської, Роганської, Вільхівської, Липецької та Циркунівської територіальних громад та патронатна вихователька Мереф’янської територіальної громади.

Основна мета даного заходу – розвиток сімейних форм виховання та послуги патронату над дитиною, інформування населення щодо сімейних форм виховання, їх відмінностей та особливостей, залучення та використання потенціалу громади до інформування про сімейні форми виховання.

Мереф’янський міський голова Веніамін Сітов зазначив надзвичайну важливість теми зустрічі та необхідність спільної роботи у рамках захисту прав дітей.

Під час тренінгу обговорювалися форми сімейного виховання для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а саме: усиновлення, опіка/піклування, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу, а також питання здійснення патронату над дитиною. Ольга Шевченко, начальник Служби у справах дітей ХОДА, зробила акцент на тому, що працівники державних установ, перш за все, повинні діяти в інтересах дитини, а також, що найкращим способом захисту прав дитини є збереження її рідної сім’ї.

Окрема увага приділялася організації тимчасового догляду, вихованню та реабілітації дітей в сім’ях патронатних вихователів на період подолання дітьми, їх батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

 

Фото без опису

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень