A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

4 квітня - Міжнародний День бродячих тварин

Дата: 02.04.2021 14:57
Кількість переглядів: 439

Міжнародний день бродячих тварин, щорічно відзначається 4 квітня у багатьох країнах світу. Психологи вважають, що спілкування з тваринами задовольняє потреби людства у соціальних зв’язках. Ось саме чому більшість з нас і заводять домашніх тварин. Однак, заводячи чотирилапого друга, слід пам’ятати про відповідаьність і турботу про нього. Друга не можна, виганяти на вулицю, кидати напризволяще безпорадних щенят та кошенят. Бездомні, покинуті тварини від поневірянь та страждань часто стають агресивними та нападають на людей. Тож істина про те, що ми відповідальні про тих, кого приручили, актуальна і сьогодні.

Аби дбати про чотирилапих друзів у нашій громаді, у травні 2019 року, на базі комунального підприємства «Служба замовника» було відкрито «Центр надання ветеринарних послуг» (вул. Дніпровська, 248 б).

Нагадаємо, що співробітники Служби відловлюють безпритульних тварин (собак та котів) на території громади. Після чого – доставляють за вищезазначеною адресою для лікування (за потребою), анти паразитарної обробки, стерилізації та вакцинації. Крім того, на вуха стерилізованих тварин кріпляться номерні кліпси. Після реабілітації, вилікуваних тварин відпускають назад на вулицю (у ті місця, звідки вони були вилучені). У 2019 році подібним чином було оброблено – 148 тварин, у 2020 року – 173 тварини.

В Міжнародний день безпритульних тварин варто ще раз сказати про те, що всі тварини заслуговують любові та турботи — породні та «дворняги», здорові та безпорадні, всі без виключення. Подаруйте безпритульній тварині шанс на щасливе життя, заберіть безхатченка з вулиці або з притулку і більшої вдячності та відданості ніж від нього годі буде чекати.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень