A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Програми підтримки та відшкодування частини кредитів для власників індивідуальних домівок та ОСББ

Дата: 13.04.2021 13:56
Кількість переглядів: 965

Щороку, наприкінці опалювального сезону, мешканці підбивають підсумки опалювального періоду. Тому саме зараз найкращий час для аналізу споживання тепла власною домівкою та планування заходів з енергоефективності.

На території України у 2021 році діють наступні програми підтримки та відшкодування частини кредитів для власників індивідуальних домівок і ОСББ, на впровадження заходів з енергоефективності та енергозбереження:

Урядова програма «теплих кредитів».

У 2021 році Програмою передбачено відшкодування з держбюджету у таких розмірах:

  •  20% суми кредиту (але не більше 12 тис. грн) на придбання негазових/неелектричних котлів для фізичних осіб;
  •  35% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн) на придбання енергоефективного обладнання/матеріалів для фізичних осіб - власників приватних будинків.

 Якщо позичальником є фізична особа, яка отримує субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, то розмір відшкодування становитиме 35% як за напрямком придбання котлів, так і для інших енергоефективних заходів, але не більше 12 000 гривень.

Уповноваженими на видачу "теплих кредитів" у рамках програми у 2021 році є державні банки: Ощадбанк, Укргазбанк.

Детальні роз’яснення щодо участі в Урядовій програмі з енергоефективності можна отримати в Call-центрі Держенергоефективності за телефоном:

(044) 296-71-60(044) 292-32-57

та e-mail: energoefect@saee.gov.uaenergoefect2@saee.gov.uaenergoefect3@saee.gov.ua.

“Енергодім” — це програма часткового відшкодування витрат на заходи з енергоефективності в багатоквартирних будинках.

Програма поділена на два пакети:

Пакет А (легкий) до якого входять встановлення лічильника теплової енергії, встановлення індивідуального теплового пункту, заміна котла, теплоізоляція або заміна трубопроводів, балансування системи опалення, тощо.

Додатковими заходами пакету А є: заміна або ремонт зовнішніх дверей та облаштування тамбурів, заміна або ремонт балконних дверей, вікон у місцях загального користування; модернізація системи освітлення у місцях загального користування.

Пакет Б «Комплексний» до якого входять наступні заходи: всі обов’язкові заходи «Пакету А», комплекс робіт із теплоізоляції та улаштування зовнішніх стін та цоколю, опалювальних та неопалювальних технічних поверхів та дахів, плит перекриття підвалу, заміна або ремонт зовнішніх дверей, облаштування тамбурів зовнішнього входу, заміна або ремонт вікон та балконів у місцях загального користування.

Додатковими заходами Пакету Б є: модернізація системи гарячого водопостачання, заміна або теплоізоляція трубопроводів опалення у місцях загального користування та квартирах, заміна або теплоізоляція трубопроводів опалення та водяної системи опалення у квартирах, встановлення вузлів розподільного обліку теплової енергії та приладів-розподілювачів тепла у квартирах, встановлення на приладі водяного опалення автоматичних регуляторів температури повітря в місцях загального користування або квартирах, заміна або ремонт вікон та балконних блоків у квартирах, утеплення та скління наявних балконів та лоджій, модернізація системи освітлення в місцях загального користування, модернізація системи вентиляції з встановленням рекуператорів.

Пакет «Легкий» може дати в середньому 20% економії енергії на опалення, пакет «Комплексний» - економія енергії на потреби опалення може досягати 60%.

Грантова політика Фонду визначається в залежності від заходів/витрат.

Так, витрати на підготовку та реалізацію Проектів – відшкодовуються у розмірі 70%. Це витрати на:

- енергоаудит до подання Заявки на участь у Програмі «Енергодім»;

- розробку проектної документації та її експертизу ( тому числі обстеження будинку);

- авторський та технічний нагляд, сертифікацію енергетичної ефективності та обстеження інженерних систем по завершенні заходів.

А витрати на будівельні роботи (це — вищеперераховані обов’язкові та додаткові заходи з енергоефективності) відшкодовуються у розмірі:

- 40 % для пакету А;

- 50 % для пакету Б.

Отримати консультацію можна на офіційному сайті програми за посиланням https://energodim.org/, за телефоном +38044-344-28-36, або надіславши лист на електронну адресу: info@eefund.org.ua,  support@eefund.org.ua

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень