A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Всеукраїнська онлайн-конференцію «Леся Українка у вимірах національної та світової культури».

Дата: 20.04.2021 15:29
Кількість переглядів: 548

Ювілейний рік Лесі Українки у КЗ «МЕРЕФ’ЯНСЬКА ЗОШ І – ІІІ ст. № 6». Участь у Всеукраїнській онлайн-конференції.

25 лютого 2021 року виповнилося 150 років від дня народження Лесі Українки – видатної української письменниці та громадської діячки, однієї з центральних постатей національної культури. Ювілейний рік Лесі Українки – це нагода привернути увагу до творчості письменниці й актуалізувати її спадок.

Відповідно до Указу Президента України від 29.01.2021 №32/2021 та постанови Верховної Ради України від 08.02.2018 №2286-VIII «Про відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки», тривають заходи до відзначення ювілейної дати задля популяризації та вшанування творчості письменниці.

Разом із нами 150-річчя з дня народження поетеси святкує ЮНЕСКО. Торік у листопаді в рамках 40-ї сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО за участі 193 держав – членів ООН було ухвалено внести ювілейну дату до Календаря пам’ятних дат ЮНЕСКО на 2020 – 2021 роки.

ЮНЕСКО звертає увагу на те, що українська письменниця все своє життя сповідувала такі цінності, як толерантність, мир, гендерна та етнічна рівність, а також важливість інклюзії, і залишила по собі величезну літературну спадщину, що глибоко впливає на український та міжнародний культурний дискурс до сьогодні.

І не тільки в Україні, а й за її межами відбуваються наукові конференції та культурні заходи, присвячені цій видатній жінці.

У КЗ «МЕРЕФ’ЯНСЬКА ЗОШ І – ІІІ ст. № 6» теж заплановані відповідні заходи на 2021 рік. Деякі з них уже проведені (наприклад, цікавий і пізнавальний квест «Я жива! Я вічно буду жити!», який підготувала і провела з учнями 7-А класу вчитель української мови та літератури, завідувач шкільної бібліотеки Мезенцева Наталя Володимирівна. Переглянути можна на шкільному сайті).

У рамках ювілейного року Лесі Українки Національний центр «Мала академія наук України» спільно з управлінням освіти і науки Волинської облдержадміністрації, Волинським національним університетом імені Лесі Українки та Волинською обласною Малою академією наук організували і провели Всеукраїнську онлайн-конференцію «Леся Українка у вимірах національної та світової культури». Редакційна колегія відібрала матеріали й оприлюднила список учасників, які допущені до участі в конференції та тези робіт яких будуть надруковані у збірці матеріалів конференції.

Увагу редакційної колегії привернула і робота наших здобувачів знань школи №6. Учасниками конференції 4 березня стали Буйнова Соф’я (10 клас) і Демиденко Єлизавета (9-А клас), які презентували своє дослідження «Вплив перебування на Волині на творче становлення Лесі Українки».

Наразі учениці чекають вислані їм оргкомітетом сертифікати і збірники з матеріалами конференції, у яких надрукована їхня робота.

Фото без опису 

Фото без опису

.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень