A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Закон про резервістів набув чинності

Дата: 27.04.2021 14:53
Кількість переглядів: 749

23 квітня, набув чинності закон про створення територіальних центрів комплектування та соцпідтримки. Документом передбачена мобілізація резервістів за добу, якщо в цьому є необхідність. Напередодні закон був опублікований у виданні "Голос України" і набув чинності наступного дня після оприлюднення.

Для резервістів ввели новий вид служби  – "військова служба за призовом осіб з числа резервістів в особливий період". У нього входитиме невелика група громадян, які вже відслужили і мають бойовий досвід.

Закон також передбачає вдосконалення порядку військового обліку призовників, у тому числі ведення військового обліку резервістів. Також запроваджується автоматизована система "Оберіг", завдяки якій можна об'єднати електронний реєстр військовослужбовців з іншими реєстрами в державі.

Документ зобов'язує резервістів відвідувати центри комплектації регулярно. За порушення правил військового обліку загрожує штраф від 510 до 850 гривень, за повторне порушення від 850 до 1700 гривень. У разі порушення мобілізаційної підготовки передбачено штраф у розмірі від 1700 до 3400 гривень для громадян, від 3400 до 5100 гривень для посадових осіб. При повторному порушенні сума збільшується від 3400 до 5100 гривень для громадян і від 5100 до 8500 гривень для посадових осіб.

У випадку умисного псування або втрати військово-облікових документів резервістів оштрафують від 510 до 850 гривень у першому випадку, і від 850 до 1700 гривень при повторному.

Відділ військового обліку та цивільного захисту

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень