A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

До уваги отримувачів житлових субсидій

Дата: 17.05.2021 13:37
Кількість переглядів: 783

Для переоформлення субсидій надається 5 місяців

З травня 2021 року відбулися зміни у Програмі житлових субсидій. Для оформлення цього виду допомоги на наступний період громадяни мають подати оновлену заяву та декларацію.

  • Відповідні документи вже затверджено Міністерством соціальної політики (наказ Мінсоцполітики від 07.05.2021 № 242) та зареєстровані у Мін’юсті. https://www.msp.gov.ua/news/16214.html

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ!!!

З метою уникнення утворення черг, на підставі документів, поданих протягом УСІХ 5 місяців неопалювального періоду, тобто, у травні – вересні 2021 року, житлова субсидія ВСІМ домогосподарствам буде призначена з травня 2021 року.

Просимо усіх хто потребує підтримки держави не піддаватися панічним настроям, не створювати масових скупчень, адже житлова субсидія особам, які звернулися за її призначенням у будь-який місяць з травня до вересня 2021 р., буде нарахована починаючи з травня 2021 року.

Одночасно інформуємо, що наразі Мінсоцполітики додатково аналізує критерії призначення житлових субсидій, визначені Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 р. № 848 (зі змінами), з метою спрощення окремих умов їх призначення.

Що стосується призначення субсидії на підставі рішень комісій, утворених органами місцевої влади та органами місцевого самоврядування, то з урахуванням внесених змін, понад 98 % випадків, що раніше розглядалися комісіями, відтепер будуть призначатися органами соціального захисту населення самостійно на підставі наданих громадянами документів.

Таким чином, усім цим домогосподарствам, які отримували субсидію за рішенням зазначених комісій, субсидія буде призначена на наступний період безпосередньо органами соціального захисту населення.

НАРАЗІ В ПК «СОЦІАЛЬНА ГРОМАДА», ЗА ДОПОМОГОЮ ЯКОГО ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН, ТИМЧАСОВО ЗАБЛОКОВАНО МОЖЛИВІСТЬ ФОРМУВАТИ ЗАЯВИ НА СОЦІАЛЬНУ ПОСЛУГУ «СУБСИДІЯ». ПРО ПОЧАТОК ПРИЙОМУ ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЇ БУДЕ ПОВІДОМЛЕНО ДОДАТКОВО.


ДОДАТКОВО ПОВІДОМЛЯЄМО: При подачі заяви для призначення субсидії на ЖКП заявник обов’язково повинен надати відомості про банківські реквізити для подальшої виплати допомоги (крім осіб з інвалідністю І групи; осіб, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду; осіб, які досягли 80-річного віку; одержувачів соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію та допомоги на догляд; зазначені категорії громадян мають право одержувати субсидію через поштове відділення).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень