A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Новини від Утківської школи

Дата: 25.05.2021 13:30
Кількість переглядів: 520

Новини КЗ «УТКІВСЬКА ЗОШ І-ІІІ СТ.» за минулий тиждень.

З 17 до 23 травня за ініціативою ООН розпочався шостий Глобальний тиждень безпеки дорожнього руху. Життя – це найдорожчий скарб. Та в дитинстві ми не розуміємо, що ним треба дорожити і здоров'я берегти. В цей час майбутнє уявляється безхмарним, а життя – безкінечним. Та насправді це не так, мить - і яскраві фарби радості змінюються на сумні відтінки біди. А щоб цього не сталося, потрібні знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації, і, головне, чітко їх дотримуватись.
Тому традиційно Утківська школа приєднується до проведення тижня безпеки дорожнього руху, метою якого є профілактика дорожньо-транспортного травматизму за участю дітей та усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки на дорозі.

Для учнів молодшої школи були проведені практичні заняття:«Правила для пішоходів», «Учасники дорожнього руху та умови безпеки пішоходів», «Безпека дорожнього руху – це життя!». Діти усвідомили необхідність бути уважними і дисциплінованими на наших вулицях, дотримуватися правил дорожнього руху. Адже від цього залежить їх життя і здоров'я!

Фото без опису Фото без опису

 

19 травня  здобувачі освіти 8-11 класів завітали на день відкритих дверей в ДНЗ «Регіональний  центр». Діти отримали не тільки інформацію щодо професій, які можна здобути у закладі освіти, але й мали можливість відчути себе справжніми майстрами таких професій, як: кондитер, маляр, штукатур, швачка.

Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

20 травня, у Всесвітній день вишиванки, здобувачі освіти об‘єдналися і створили величезну вишиванку прямо на подвір’ї школи. Прикрасили вишиванку маками, оскільки вишивка маками - символ пам‘яті на незнищеності роду! До масштабного флешмобу долучилися всі учасники освітнього процесу. Тож ми впевнено можемо сказати, що #вишиванкаєднаєукраїнців

Фото без опису

Також 20 травня  у стінах  школи  відбулася довгоочікувана подія. Першокласники прощалися з найпершою книжкою, яка навчила читати, писати, за допомогою якої прочитали найперше слово в своєму житті. Діти прощалися з Букварем.

Свято Букваря – одне з найзворушливіших свят, які проходять  у нашій школі. Це не лише прощання з першим підручником, який першокласники вже встигли полюбити, це  демонстрація перших досягнень, сміливих кроків та творчих здобутків найменших учнів школи.

Не таємниця, що найбільше найрізноманітнішої, найновішої, найцікавішої і найпотрібнішої інформації дитина отримує саме в перший рік свого навчання у школі.

Тому, щоб віддати шану Букварику, до свята готувалися особливо старанно: діти  вчили вірші, підготували гарні музичні композиції та проводили конкурси.

І як результат - перед присутніми розгорнулося святкове дійство. Казкова атмосфера, жарти, веселі пісні, як не залишили байдужими нікого.

Свято Букварика закінчилося, але шлях до знань тільки розпочався. І це свято – перша сходинка у шкільному житті, яку першокласники подолали разом зі своїми першими  вчителями.

Фото без опису

 

Тиждень безпеки дорожнього руху. Протягом  тижня  класними керівниками 1-11-х класів  були проведені різного роду заняття, метою  яких   стало підвищення інформованості учнів про негативні наслідки дорожньо-транспортних пригод та стимулювання дій, спрямованих на усунення основних факторів ризику дорожньо-транспортного травматизму.

Діти залучались до різноманітних дидактичних, сюжетних, рухливих  ігор на тему безпеки дорожнього руху.  Молодші школярі залюбки переглянули і обговорювали  мультфільми: «Дітям про правила дорожнього руху», «Азбука дорожньої безпеки».

Учні 5-11 класів долучились до акції «Засвітився – захистився!», метою якої є популяризація серед громадян використання світловідбиваючих елементів для одягу – флікерів. На уроках трудового навчання здобувачі освіти виготовляли різні браслети, значки і брелоки, які стали оригінальною прикрасою для одягу, а головне – роблять власника такого аксесуара помітним у темну пору доби.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень