A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

ПОРЯДОК автоматизованого арешту коштів боржників на рахунках у банках

Дата: 02.06.2021 16:57
Кількість переглядів: 646

На теперішній час арешт коштів боржників на рахунках у банках за виконавчими провадженнями, у тому числі про стягнення аліментів, здійснюється за допомогою автоматизованої системи виконавчого провадження (далі - АСВП) шляхом інформаційної взаємодії державних або приватних виконавців (далі - виконавці) та банків.

Такий автоматизований арешт коштів боржників на рахунках у банках передбачає отримання інформації про рахунки боржників у банках та накладення/зняття виконавцем арешту на/з кошти(ів) шляхом винесення постанов про арешт коштів та про зняття арешту з коштів боржника у формі електронного документа та прийняття їх до виконання банками.

Для здійснення арешту коштів виконавець за допомогою АСВП створює вимогу на отримання інформації стосовно наявності та стану рахунків боржника (далі - вимога).

Вимоги стають доступними для завантаження банками у день їх підписання уповноваженими особами.

В свою чергу інформаційні системи банків (далі - ІСБ) за допомогою прикладного програмного інтерфейсу один раз на годину протягом робочого часу виконують запит щодо наявності вимог для їх виконання.

Не пізніше ніж за годину робочого часу після отримання вимоги в ІСБ формується повідомлення, в якому зазначається інформація стосовно наявності та стану рахунків боржника.

Виконавець отримує таке повідомлення і на підставі нього приймає постанову про арешт коштів.

Постанови про арешт коштів стають доступними для завантаження банками у день їх формування в АСВП та накладення на них кваліфікованого електронного підпису виконавця.

ІСБ за допомогою прикладного програмного інтерфейсу один раз на годину протягом робочого часу виконують запит щодо наявності постанови виконавця про арешт коштів для її виконання.

Після отримання постанови про арешт коштів ІСБ негайно:

- формує повідомлення про прийняття постанови про арешт коштів до виконання банком і відправляє його до АСВП;

- інформує відповідальну особу банку про необхідність виконання відповідних процедур згідно з внутрішніми правилами банку.

Відповідальна особа банку виконує постанови про арешт коштів у порядку їх надходження.

Про результат виконання постанови про арешт коштів та наявність/відсутність коштів на рахунку боржника для її виконання в ІСБ формується повідомлення, яке відправляється до АСВП.

 

Начальник відділу  «Мереф’янське бюро правової допомоги»  М. Куцеконь

тел. 748-21-37

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень