A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Новини від Мереф’янської школи №6

Дата: 04.06.2021 10:38
Кількість переглядів: 531

Учасниці Всеукраїнської наукової конференції «Леся Українка у вимірах національної і світової культур»

Як уже повідомлялось раніше, учениці Комунального закладу «Мереф’янська загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів № 6» Буйнова Соф’я (10 клас) та Демиденко Єлизавета (9 клас) взяли участь у Всеукраїнській конференції «Леся Українка у вимірах національної і світової культур». Їхню науково-дослідну роботу «Вплив перебування на Волині на творче становлення Лесі Українки» було визнано однією з найкращих і надруковано у збірнику тез конференції.
На сьогоднішній день успішні учасниці конференції мають сертифікати-відзнаки Міністерства освіти і науки України, Національної Академії наук України, Національного центру «Мала академія наук України», управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації, Волинського національного університету імені Лесі Українки та Волинської обласної Малої академії наук. Учителі, які підготували учасниць до конференції (Мезенцева Наталя Володимирівна, Радіонова Марина Володимирівна, Романенко Людмила Євгенівна), отримали ПОДЯКИ за плідну співпрацю з науковими організаціями.

Фото без опису

Переможці фіналу відкритого фестивалю-конкурсу творчих робіт
«ДИВОСВІТ-ART fest»

Зовсім недавно учнівський і педагогічний колектив школи № 6 вітали переможців першого етапу першого відкритого фестивалю-конкурсу творчих робіт «ДИВОСВІТ-ART fest», які пройшли до ІІ туру, бажали їм перемог у наступному етапі. І ось сьогодні вже можна вітати переможців фіналу, які гідно представили і свій заклад освіти, і Мереф’янську міську територіальну громаду:

• Диплом l ступеня – Ситник Єлизавета (9 кл.), Андрущенко Олеся (8 кл.);

• 2 Дипломи lll ступеня – Купріянова Віолета (8 кл.): у номінації «Народна лялька» (старша вікова категорія) і в номінації «Декоративний розпис» (старша вікова категорія).

У день церемонії нагородження переможців учитель трудового навчання Листопад Марина Анатоліївна взяла участь у майстер-класі з петриківського розпису, який провела заслужена майстриня народної творчості, членкиня Національної спілки майстрів народного мистецтва України Вакуленко Тамара Олексіївна.

Фото без опису

Результат навчання педагогів – 7 сертифікатів спеціалістів з теми
«Підготовка до PISA»

Закінчується робота майстер-класів у рамках регіонального пілотного освітнього проєкту «Підвищення компетентності педагогічних працівників щодо розвитку читацької, математичної та природничо-наукової грамотності учнів. Підготовка до PISA-2022». Учасники цього проєкту (на цей раз – учителі фізики та географії КЗ «Мереф’янська ЗОШ І – ІІІ ступенів № 6») 20 травня презентували свій досвід «Використання компетентнісних завдань в освітньому процесі» через підготовлену презентацію, яку прокоментувала вчителька фізики Дяченко Лена Адилівна. У презентації були використані матеріали членів шкільного методичного об’єднання вчителів фізико-математичного циклу (Дяченко Лени Адилівни і Заяць Валентини Михайловни) і природничого циклу (Покотилової Галини Володимирівни). 
Педагоги поділилися з колегами (вчителями фізики та географії) досвідом щодо підвищення рівня грамотності здобувачів освіти з природничо-наукових дисциплін.
Основними завданнями презентації досвіду вчителів були:
- практична спрямованість мети уроку як особисто значущої, важливої для кожного;
- використання в процесі навчання наявного життєвого досвіду учнів, їхніх повсякденних спостережень, досвіду практичної діяльності;
- зв’язок навчального матеріалу з повсякденним життям людини, явищами, які відбуваються в довкіллі;
- використання результатів навчання в практичній діяльності людини.
У матеріалах презентації представлені завдання з підручників фізики та географії зразка PISA, які більш активно використовуються у навчальному процесі на уроках фізики та географії; завдання, що є найбільш дієвими для підвищення рівня грамотності з природничо-наукових дисциплін.
За результатами участі у 4-х майстер-класах і 5-ти семінарах-практикумах у межах регіонального комплексного пілотного освітнього проєкту за темою «Підготовка до PISA» педагоги закладу отримали сертифікати.

Фото без опису

 Переможці і лауреати фестивалю «добрих практик» освітян Харківщини «Майстри педагогічної справи презентують» у 2021 році 

Протягом лютого – квітня 2021 року з метою задоволення потреб у професійній самореалізації працівників освіти Харківської області, обміну ефективним педагогічним досвідом і створення умов для співпраці наукових, методичних і педагогічних працівників Комунальним вищим навчальним закладом «Харківська академія неперервної освіти» був проведений ІV Фестиваль «добрих практик» освітян Харківщини «Майстри педагогічної справи презентують» за темою «Технології змін і трансформацій у сучасному закладі освіти: змішане та дистанційне навчання»).
Педагоги КЗ «Мереф’янська ЗОШ І – ІІІ ст. № 6» представляли заклад освіти і Мереф’янську  громаду в 3-х номінаціях: «Управління освітою», «Зарубіжна література», «Практична психологія та соціальна робота».
Переможцями та призерами Фестивалю серед 1229 учасників за рішенням експертних груп у двох номінаціях стали Бусигіна Галина Вікторівна з роботою «Возможности использования учебного проекта для развития творческих способностей учащихся на уроках литературы в современных условиях смешанного обучения» (Диплом І ступеня); Буйнова Ярослава Володимирівна, Жупійова Марина Єгорівна і Соколовська Вікторія Владленівна з роботою «Використання форм дистанційної освіти під час карантину (з досвіду роботи КЗ «МЕРЕФ’ЯНСЬКА ЗОШ І – ІІІ СТУПЕНІВ № 6»)» – (Диплом ІІ ступеня). З роботою «Особливості організації роботи методичних об’єднань учителів-предметників у сучасному закладі освіти при змішаному та дистанційному навчанні (на прикладі МО вчителів філологічного циклу)» Бусигіна Галина Вікторівна, Єрошина Оксана Анатоліївна і Соколовська Вікторія Владленівна стали лауреатами. Лауреатом стала і Власенко Анастасія Станіславівна з темою «Робота психолога в умовах карантину».
Вітаємо переможців, призерів і лауреатів і бажаємо подальших творчих успіхів!

Фото без опису

Молоді члени громади дбають про її майбутнє

ЮНІСЕФ – це провідний голос світу для дітей та молоді, а також голос самих дітей. До вирішення дитячих проблем ЮНІСЕФ залучає найширше коло тих, хто може і повинен подбати про майбутнє нових поколінь, активно співпрацюючи з урядами і науковими установами, бізнесом і громадськими організаціями, лікарнями і навчальними закладами, інформуючи про проблеми дітей, пропонуючи перевірені й ефективні рішення, стимулюючи законодавчі зміни.
Учениці 10 класу Буйнова Соф’я, Настенко Аліна та Піпенко Валерія долучилися до екологічної програми UPSHIFT Green з проєктом «Не викидай гроші у смітник – сортуй!». Програма UPSHIFT – це свого роду креативний простір, де підлітки та молодь можуть самостійно визначати найбільш актуальні проблеми та знаходити інноваційні підходи для їхнього вирішення. Ця програма дає можливість молоді створити і реалізувати власний інноваційний проєкт у сфері екології.
Учасники програми після створення проєкту зможуть отримати фінансування на його впровадження, а також, проаналізувавши проблеми своєї громади, – знайти інноваційні рішення для їх вирішення.
Усі діти мають право виживати, процвітати та реалізовувати свій потенціал – на користь кращого світу.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень