A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Реструктуризація кредитів в іноземній валюті

Дата: 08.06.2021 09:23
Кількість переглядів: 350

Президент України підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо споживчих кредитів, наданих в іноземній валюті» № 1381-IX, який Парламент ухвалив 13 квітня 2021 року.

 

Даний закон направлений на захист позичальників, які отримали споживчі кредити в іноземній валюті, але не змогли своєчасно здійснювати платежі за цими кредитами, серед іншого, через збройну агресію проти України.

 

Дія цього Закону поширюється на договори про споживчий кредит, укладені після дня набрання чинності цим Законом, крім пункту 6 цього розділу, дія якого поширюється на всі договори про споживчий кредит, та пункту 7 цього розділу, дія якого поширюється на всі договори про споживчий кредит, наданий в іноземній валюті, які відповідають викладеним у зазначеному пункті критеріям.

 

Так, позичальники, які не мали простроченої заборгованості станом на 1 січня 2014 р. або погасили її до дня реструктуризації, мають право скористатися умовами реструктуризації за законом. За цим законом валютні зобов'язання конвертуються за середнім значенням між офіційним курсом гривні до іноземної валюти, встановленим Національним банком України на день проведення реструктуризації, та офіційним курсом гривні до такої іноземної валюти, встановленим Національним банком України на дату надання кредиту.

 

Начальник відділу

«Мереф’янське бюро правової допомоги»

М. Куцеконь

тел. 748-21-37

 

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень