A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Запроваджується новий вид відпустки при народженні дитини

Дата: 16.06.2021 14:41
Кількість переглядів: 475

В Україні запроваджено новий вид відпустки - одноразова відпустка при народженні дитини тривалістю до 14 календарних днів, що оплачується коштом роботодавця.

Так, згідно із Законом № 1401-IX від 15.04.2021 р. Кодекс законів про працю України доповнено статтею 77-3. «Відпустка при народженні дитини».

За змістом даної статті одноразова оплачувана відпустка при народженні дитини тривалістю до 14 календарних днів (без урахування святкових і неробочих днів) надається працівникам, а саме:

1) чоловіку, дружина якого народила дитину;

2) батьку дитини, який не перебуває у зареєстрованому шлюбі з матір’ю дитини, за умови що вони спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки;

3) бабі або діду, або іншому повнолітньому родичу дитини, які фактично здійснюють догляд за дитиною, мати чи батько якої є одинокою матір’ю (одиноким батьком).

Відпустка при народженні дитини надається лише одній з осіб, зазначених у частині першій цієї статті.

Відпустка при народженні дитини надається власником або уповноваженим ним органом на підставі письмової заяви відповідної особи. Тривалість відпустки при народженні дитини визначається працівником у такій заяві.

Особа, яка отримала відпустку при народженні дитини, зобов’язана надати власнику або уповноваженому ним органу копії документа, необхідного для державної реєстрації народження дитини, або свідоцтва про народження дитини протягом 30 календарних днів з дня виходу в таку відпустку.

 

Начальник відділу «Мереф’янське бюро правової допомоги»  М. Куцеконь

тел. 748-21-37

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень