A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Харківська районна філія Харківського обласного центру зайнятості повідомляє!

Дата: 18.08.2021 14:53
Кількість переглядів: 543

Шановні роботодавці!!

Питання легалізації трудових відносин є актуальним питанням сьогодення, бо від офіційно нарахованої заробітної плати та відповідно від сплачених соціальних внесків залежить набуття людиною страхового стажу.

Відповідно до чинного законодавства страховий стаж — це період, протягом якого працівник підлягає загальнообов'язковому державному соціальному страхуванню та за який сплачені щомісячні страхові внески в сумі, яка не може бути меншою, ніж мінімальний страховий внесок.

Єдиний соціальний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (далі - ЄСВ) — це консолідований страховий внесок в Україні, збір якого здійснюється в системі загальнообов'язкового державного страхування в обов'язковому порядку та на регулярній основі.

У 2021 році розмір мінімальної зарплати буде змінюватися двічі: з 1 січня (6000 грн) та з 1 грудня (6500 грн). А отже, будуть змінюватися мінімальна та максимальна сума ЄСВ.

Мінімальний страховий внесок з ЄСВ:

  • з січня по листопад 6000 х 22% = 1320 грн.
  • за грудень - 1430 грн.

Якщо ж сума нарахованої заробітної плати, з якої сплачені внески, менша за мінімальний рівень, страховий стаж становить неповний місяць і обчислюється пропорційно до заробітної плати.

На жаль, є випадки, коли роботодавець не сплачує страхові внески за своїх найманих працівників, тобто платить заробітну плату «в конвертах», а отже, ці періоди не враховуються до страхового стажу людини та не включаються як заробіток для розрахунку розміру пенсії.

З метою ОПТИМІЗАЦІЇ витрат на заробітну плату, звертайтеся до Харківської районної філії Харківського обласного центру зайнятості!

Ви можете отримати компенсацію єдиного соціального внеску або компенсацію на оплату праці працівникам, які були працевлаштовані за направленням центру зайнятості. 

Вичерпну інформацію ви отримаєте за тел.732-44-64, 748-46-43, 732-45-30

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень