A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Серпнева конференція педагогів 2021

Дата: 28.08.2021 13:34
Кількість переглядів: 1873

Традиційно, напередодні нового навчального року, педагогічна спільнота громади широким загалом обговорює пріоритетні вектори розвитку освіти Мереф’янської громади, презентує успіхи та окреслює найпроблемніші моменти.

Сьогодні, 28 серпня, у конференц-залі центру надання адміністративних послуг пройшла серпнева педагогічна конференція. Така конференція проводиться у Мереф’янській громаді вже вп’яте, тож і розмова йшла не лише про підсумки минулого року, а й були підведені певні підсумки становлення та розвитку освітньої системи громади, початок створення якої співпав із початком докорінного реформування всієї системи освіти України.

Ухвалена в грудні 2016 року Концепція нової української школи, чітко окреслила вектори та виклики сучасної освіти та освіти для майбутнього.

Докорінна зміна законодавства в галузі освіти, переосмислення ролі педагога, усвідомлення необхідності набуття дитиною не тільки певної суми знань, а й формування та розвиток необхідних компетенцій – ось неповний перелік змін, які відбулися за ці п’ять років.

Під час заходу стипендією Мереф’янського міського голови за визначні здобутки у навчанні було нагороджено 10 випускників загальноосвітніх закладів громади, які за результатами зовнішнього незалежного оцінювання набрали 180 та більше балів з 2 або 3 предметів:

  • Учні школи №6 Воловик Артем (кращі результати з української мови та математики) і Серьоженко Богдан (українська та англійська мова);
  • Учні медичного ліцею Дудник Артем (найвищі досягнення з математики та української мови, а також найкращий результат з фізики серед учнів громади за останні 4 роки 177 балів), Житна Ангеліна отримала 197 балів з української  мови – найкращий результат в громаді за ЗНО-2021, а також досягла високих результатів з біології; Ткаченко Аліна – найвищі результати з англійської, української мов та математики;
  • Учні школи №3 Редько Руслан – високі результати з української мови та географії; Крамаренко Альона – найкращий результат в громаді із географії, а також високі результати з математики та української мови; Пилипець Аліса, понад 185 балів з історії України, 186 – з англійської мови та 190 – з української мови. Навчалася дівчина за екстернатною формою.
  • Учень ліцею №1 Мороз Максим, найвищі по громаді результати із ЗНО з історії України – 194, та понад 185 балів з української мови та біології.
  • Учень ліцею №5 Марков Олексій – стабільно високі результати упродовж усього шкільного навчання, що підтверджені високими результатами ЗНО з математики, англійської та української мови.

Також під час конференції були обговорені окремі аспекти багатоманітної освітньої системи громади. Попереду новий навчальний рік – рік звершення навчання учнів початкової школи за стандартами Нової української школи, та рік, що передує впровадженню нового державного стандарту базової середньої освіти, рік, в якому в одному із закладів освіти відбудеться інституційний аудит, рік продовження освітніх реформ.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень