Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Пісочна анімація у Мереф’янському центрі надання соціальних послуг

Дата: 06.09.2021 10:50
Кількість переглядів: 542

Працівники комунальної установи «Мереф’янський центр надання соціальних послуг» отримали світловий стіл-пісочницю для роботи з дітьми, батьки яких звертаються за допомогою до психолога Центру.

Це стало можливим завдяки підтримці Німецького товариства та міжнародного співробітництва з Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, у рамках проєкту «Зміцнення ресурсів для сталого розвитку приймаючих громад на сході України». Дана співпраця спрямована на розширення спектру надання соціальних послуг у громаді.

Одним з новітніхі перспективних методів у роботі психолога є використання пісочної анімації або малювання піском в роботі з дітьми від 4-х до 14 років. Працюючи з дітьми в рамках пісочної анімації, головним завданням є насамперед вирішення психологічних проблем дітей і задоволення від самого процесу.        

Пісок  – це унікальний матеріал, а заняття з ним захоплюючий процес, який спонукає до творчості, розслабляє і надихає. Заняття з піском використовуються із замкнутими, тривожними, агресивними, невпевненими, гіперактивними і легко збудливими дітьми.

Пісочна анімація для дітей спрямована також на розвиток виховних процесів (сприйняття, увага, пам’ять, образно-логічне мислення, просторове уявлення), розвиток творчого потенціалу, формування комунікативних навичок, тренування дрібної моторики рук, формування позитивного ставлення до себе та інших. Даний вид творчості, як засіб корекції психіки, дозволяє маленькому художнику подолати почуття страху, відійшовши від предметного уявлення і зображення традиційними матеріалами, висловити в малюнку почуття і емоції, дає свободу, вселяє впевненість у своїх силах.

 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень