A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

В Україні з 1 жовтня всі заклади охорони здоров'я видаватимуть електронні лікарняні

Дата: 01.10.2021 14:46
Кількість переглядів: 597

В Україні з 1 жовтня всі заклади охорони здоров'я видаватимуть електронні лікарняні.



Про це повідомили під час спільного брифінгу представники Мінцифри, МОЗ, Мінсоцполітики та ПФУ. У червні цього року стартував перехідний етап запуску е-лікарняних по всій Україні. До єдиної інформаційної медичної системи за цей час вдалось підключити майже всі українські лікарні, а це близько 3 тисяч. Загалом сформували майже мільйон електронних медичних висновків.

«Електронні лікарняні — це прозорий, зручний для пацієнта і підзвітний для лікаря процес фіксації надання медичних послуг та подальших страхових виплат. Пацієнту більше не доведеться витрачати свій час на паперову тяганину. На сьогодні уже створено більше 1,1 мільйона електронних медичних висновків про тимчасову непрацездатність у 2 991 закладі 47 тисячами лікарів», — сказав Міністр охорони здоров’я Viktor Liashko.

Проєкт реалізується Міністерство цифрової трансформації України спільно з МОЗ України, НСЗУ Національна служба здоров'я України Міністерство соціальної політики України Фонд соціального страхування України Пенсійний фонд України та за підтримки Програма EGAP , що виконується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.

Детальніше за посиланням: https://cutt.ly/EEATtYy

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень