A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Продаж транспортного засобу між фізичними особами за договором укладеним в електронному вигляді

Дата: 08.10.2021 10:30
Кількість переглядів: 464

Постановою Кабінету міністрів України від 22 вересня 2021 р. № 1007 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» внесено зміни до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.09.1998 р № 1388.

Так, з 29.03.2022 р. Порядок буде доповнено пунктом 81 за змістом якого продаж транспортного засобу, який зареєстрований за фізичною особою в сервісному центрі МВС, та дохід від продажу якого відповідно до абзацу першого пункту 173.2 статті 173 Податкового кодексу України не підлягає оподаткуванню, може здійснюватися за договором купівлі-продажу транспортних засобів (далі - договір), укладеним між фізичними особами в електронному вигляді із застосуванням засобів електронного кабінету водія функціональної підсистеми Єдиного державного реєстру єдиної інформаційної системи МВС (далі - електронний кабінет водія) або через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.

Для оформлення договору фізична особа, яка є власником транспортного засобу, та фізична особа, яка виявила бажання його придбати:

  • авторизуються в електронному кабінеті водія або на Єдиному державному вебпорталі електронних послуг;
  • заповнюють договір в електронному вигляді.

Відомості про фізичну особу, яка є власником транспортного засобу, та транспортний засіб, який є предметом договору, перевіряються за відповідними реєстрами та базами даних, визначеними пунктом 15 цього Порядку.

У разі коли за результатами такої перевірки встановлено факт перебування транспортного засобу або фізичної особи в розшуку, наявності відповідних обмежень чи обтяжень договір не укладається.

Оформлення договору завершується шляхом накладення кваліфікованого електронного підпису сторонами договору відповідно до Законів України "Про електронні довірчі послуги" та "Про електронні документи та електронний документообіг".

 

Начальник відділу
«Мереф’янське бюро правової допомоги»
М. Куцеконь
тел. 748-21-37

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень