A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

У Мереф’янській громаді стартував новий проєкт для ромів

Дата: 12.10.2021 14:01
Кількість переглядів: 689

У Мереф’янській громаді стартував новий проєкт «Сприяння самозайнятості, професійній та соціальній інтеграції ромів у місцевих громадах», який реалізує ГО «Асоціація приватних роботодавців», за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження», в рамках спільної ініціативи «EU4USociety», у співпраці з Мереф’янською міською радою.

Партнером Асоціації приватних роботодавців є Громадська організація Харківське національно культурне товариство «Ромен» - організація, яка піклується ромськими питаннями більше 25 років (захист прав ромів, робота з молоддю, моніторинг та медіаторство, збереження культурних традицій, подолання дискримінації та стереотипів і багато іншого).

Даний проєкт створить можливості для економічної інтеграції ромів шляхом створення нових робочих місць, професійної перепідготовки у сфері підприємницької діяльності, відкритті спільної власної справи, та включення підприємницької ініціативи ромів у існуючий ланцюг доданої вартості що забезпечить:

• ромів - зайнятістю і гарантованою затребуваністю виробленої продукції, збільшенню рівня доходів, зменшить соціальне виключення і маргіналізацію ромів у громаді;

• місцевих підприємців – сировиною на продаж або переробку для подальшого продажу, замовленнями на виробництво переробних потужностей, перевезення готової продукції, тощо;

• Мереф’янську міську раду – зниженням рівня соціальної напруги, додатковими податковими надходженнями на реалізацію місцевих соціально-економічних програм.

Сьогодні, у Центрі розвитку бізнесу «Цербер», відбулася перша фокус-група для визначення ключової спеціалізації/спеціалізацій ромської громади, ключових потреб, рівня професійної підготовки для визначення напрямку діяльності, програми для розвитку підприємницьких навичок, професійних навичок, в рамках даного проєкту.

 Захід проходив у форматі дискусії, під час якої обговорювалися законодавчий, організаційний та практичний аспекти проблеми (децентралізація, Ромська стратегія 2013-2020 рр., та 2021-2030 рр., законопроєкт «Про національні спільноти», взаємовідносини з органами влади та правоохоронними структурами, участь в бізнес-проєктах). Президент Харківської обласної громадської організації «Асоціація приватних роботодавців» Олександр Чумак побудував зустріч з учасниками у форматі насиченого та конструктивного діалогу. Отримані відповіді стануть підґрунтям для подальших заходів проєкту.

 

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень