A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Через ями на дорозі суд виправдав водія – учасника ДТП, в якій загинула людина

Дата: 12.10.2021 16:04
Кількість переглядів: 459

Водій при проїзді ділянки із пошкодженим дорожнім полотном не впорався з керуванням свого автомобіля «Renault Duster», що призвело до його неконтрольованого заносу ліворуч з подальшим зіткненням із вантажним автомобілем «MAN».

В результаті ДТП пасажир автомобіля «Renault Duster» помер від отриманих травм. Травми також отримав і сам обвинувачений водій.

Його дії органом досудового розслідування кваліфіковані за ч. 2 ст. 286 КК України, а саме порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого.

Прокурор висунув водію обвинувачення в тому, що він грубо порушив вимоги п.п.2.3 «б», 12.1, 12.3, 12.6 «ґ» Правил дорожнього руху України, а саме:

  • проявив неуважність, не стежив за дорожньою обстановкою та відповідно не реагував на її зміни, будучи заздалегідь попередженим про пошкодження та руйнування дорожнього полотна дорожнім знаком 1.12 «Вибоїна» із додатковою табличкою «Зона дії 5 км»;
  • не обрав безпечну швидкість свого транспортного засобу з урахуванням дорожньої обстановки, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним;
  • перевищив допустиму максимальну швидкість на даній ділянці дороги;
  • при виявленні небезпеки у вигляді пошкодження дорожнього полотна не вжив заходів до зменшення швидкості свого транспортного засобу аж до повної його зупинки, хоча повинен був це зробити та мав таку технічну можливість.

Арбузинський районний суд Миколаївської області, розглянувши цю справу, визнав водія невинуватим у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення та виправдав його на підставі п. 3 ч. 1 ст. 373 КПК України у зв`язку з недоведеністю у його діях складу цього кримінального правопорушення.

Начальник відділу
«Мереф’янське бюро правової допомоги»
М. Куцеконь
тел. 748-21-37

 

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень