A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Оформлення права власності на земельний пай

Дата: 15.11.2021 14:11
Кількість переглядів: 175

Законодавством України, а саме статтею 13 Закону України «Про порядок виділення в натурі (на місцевості) земельних ділянок власникам земельних часток (паїв)» передбачається, що до 1 січня 2025 року всі власники нерозподілених (невитребуваних) земельних ділянок або їх спадкоємці повинні оформити право власності на свої паї. Якщо вимогу не буде виконано, вважатиметься, що власники ділянок автоматично відмовилися від землі, і вона перейде у комунальну власність територіальної громади.

Отже, реєстрація права власності на земельну частку (пай) відбувається у наступному порядку:

1. Звернення до відповідної сільської, селищної, міської ради із заявою про виділення належної земельної частки (паю) у натурі (на місцевості) та надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі. Необхідно отримати відповідне рішення ради.

2. Укладання договору із землевпорядними організаціями на виконання робіт із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). Розробка відповідної технічної документації.

3. Звернення до Державного кадастрового реєстратора для реєстрації земельної ділянки, в результаті чого земельній ділянці буде присвоєно кадастровий номер. Отримання Витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку.

4. Звернення до місцевої ради із заявою про затвердження документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для оформлення земельної ділянки у власність. Отримання відповідного рішення місцевої ради.

5. Реєстрація права власності на земельну ділянку. Здійснюється державним реєстратором у центрі надання адміністративних послуг, або нотаріусом. Підтвердженням реєстрації права власності є Витяг з Державного реєстру прав про проведену державну реєстрацію права власності на земельну ділянку.

 

Начальник відділу

«Мереф’янське бюро правової допомоги»

М. Куцеконь

тел. 748-21-37

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень