A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Що робити, якщо облгаз не враховує показники вашого лічильника й вимагає сплатити за «зайві» куби?

Дата: 24.11.2021 13:07
Кількість переглядів: 415

Останнім часом люди масово скаржаться на маніпуляції з показниками газових лічильників.

Облгаз ігнорує вчасно передані домогосподарствами показники лічильників. Натомість споживачам виставляються інші показники – значно вищі, ніж споживачі фіксують в особистих кабінетах.

Незважаючи на обурення споживачів, облгаз відмовляється коригувати показники лічильників, мотивуючи це тим, що ті невчасно надали відповідну інформацію – тобто, пізніше 6 числа календарного місяця, що настає за розрахунковим.

У такому разі радимо подавати претензію щодо завищених показів лічильників до облгазу, а також одразу скаргу до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Адже часто газорозподільна компанія просто ігнорує звернення або відмовляє споживачам. Тому регулятор мав би звернути свою увагу на такі факти.

Зазначимо, що одна з ймовірних причин подібних маніпуляцій облгазу – це штучне завищення фактичного споживання газу домогосподарствами в поточному газовому році з метою отримання надприбутків при нарахуванні плати за доставку/розподіл блакитного палива у 2022 році. Адже саме на підставі фактично спожитого газу за період із 1 жовтня 2020 року по 30 вересня 2021 року облгаз буде здійснювати розрахунок щомісячної плати за доставку/розподіл газу кожному домогосподарству вже з січня 2022 року та протягом усього 2022 року.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень