A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Програма Президента «Велике будівництво»

Дата: 06.12.2021 15:04
Кількість переглядів: 350

Заплановану реконструкцію ОДКЛ № 1 у 2021 році виконають на 90%

Про це повідомив керівник Харківської ОДА Олександр Скакун.

За інформацією керівника області, 1 грудня ХОДА отримала наказ Міністерства регіонального розвитку, яким передбачено збільшення фінансування проєкту реконструкції Обласної дитячої клінічної лікарні №1.

«Проєкт входить до Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».  Він фінансується з двох джерел: 80% - це кошти Європейського інвестиційного банку, які виділені згідно з Надзвичайною кредитною програмою з відновлення України,  20 % - співфінансування з обласного бюджету. На цей рік фінансування коштом ЄІБ передбачалося в розмірі 25 млн грн, проте було збільшено – до 67 млн грн. Тобто – на 42 мільйони. Темпи проведення робіт дозволяють нам стверджувати, що всі кошти будуть використані до кінця поточного року. І в результаті об’єкт буде готовий на 90%», - відзначив Олександр Скакун.

У межах «Великого будівництва» в ОДКЛ №1 проводять 100-відсотковий капремонт двох відділень та термомодернізацію корпусів. Загалом утеплюють 8500 квадратних метрів фасаду.

«Це влаштування вентильованих фасадів по корпусу грудничків та стаціонарному корпусу. Також буде відремонтовано перехід між цими корпусами та вже виконані роботи з  капітального ремонту покрівлі», - пояснив директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Сергій Жуков.

За його інформацією, капремонт двох відділень уже виконаний. Зараз на об’єкті триває монтаж фасадної системи. Повністю проєкт завершать наступного року.

«10 млн ми розраховуємо, що буде профінансовано ЄІБ у 2022 році, та буде відповідно цих коштів виділено співфінансування з обласного бюджету», - уточнив Жуков.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень