A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Про надання публічних послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні

Дата: 08.12.2021 13:28
Кількість переглядів: 277

Верховна Рада України 05.11.2021 р. прийняла Закон України «Про надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання в Україні».

Даний закон передбачає право громадян на отримання адміністративних послуг в електронній формі. Закон регулює відносини у сфері надання публічних (електронних публічних) послуг щодо декларування та реєстрації місця проживання (перебування) фізичних осіб в Україні, встановлює порядок надання таких послуг та порядок внесення, обробки, обміну відповідними відомостями в електронних реєстрах, базах даних для надання таких послуг.

Прийняття акта має кілька цілей:

1) Запровадження декларування та реєстрації місця проживання у електронній формі (визначення понять та різниці між ними, порядку здійснення).

Так закон надає можливість здійснення декларування місця проживання особи - повідомлення особою органу реєстрації адреси свого місця проживання шляхом надання декларації про місце проживання в електронній формі з використанням Єдиного державного веб-порталу електронних послуг з подальшим внесенням такої інформації до реєстру територіальної громади;

2) Захист прав власників житла;

3) Закріплення електронного реєстру як єдиного джерела інформації про місце проживання особи;

4) Підвищення доступності та зручності адміністративних послуг;

Законом розширяються способи звернення за послугами. Змінити місце проживання можна буде відвідавши орган реєстрації або ЦНАП, а також замовивши таку послугу онлайн через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.

Окрім цього, при зверненні за отриманням інших послуг, інформацію про місце проживання осіб органи державної влади, місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форм власності отримують самостійно шляхом доступу до відомчої інформаційної системи ДМС.

 

Начальник відділу

«Мереф’янське бюро правової допомоги»

М. Куцеконь

тел. 748-21-37

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень