A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Програма Президента «Велике будівництво»

Дата: 22.12.2021 09:45
Кількість переглядів: 189

На дорозі Пересічне-Березівське відновили 6,5 км покриття

Дорогу Т-21-12 Пересічне-Березівське – /М-03/ з під'їздом до санаторію «Березівські мінеральні води» ремонтують у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Протяжність цієї дороги  – 6,9 км.

«Під'їзд до санаторію "Березівські мінеральні води" зробили тоді, коли будували й сам санаторій. Тут працює і проживає багато людей і цим напрямком користуються не тільки працівники. Наразі ми відновили дорожнє покриття, виконуємо роботи з облаштування, упорядковуємо узбіччя. Коли завершимо, дорога та сам під'їзд до санаторію заграє новими барвами», - повідомив начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Андрій Алексєєв.

З ходом робіт він ознайомив народного депутата України Євгена Пивоварова.

Так, на 6,5-кілометровій ділянці дороги вже виконали:

  • вспушування існуючого покриття;
  • влаштування шарів основи з щебенево-піщано-цементної суміші товщиною 19 см;
  • влаштування вирівнюючого шару покриття з крупнозернистого асфальтобетону завтовшки 12 см;
  • влаштування верхнього шару дорожнього покриття з ЩМА завтовшки 5 см;
  • нанесено горизонтальну дорожню розмітку.

Наразі дорожники продовжують роботи з улаштування заїзних кишень, посадкових майданчиків та автопавільйонів, влаштування елементів водовідведення з проїзної частини (прикрайкових лотків, водоскидів і бортового каменю), влаштування тротуарів, видалення чагарникової порослі та земляні роботи, а саме влаштування укріпленого узбіччя.

Крім того, як повідомили у САД, проєктом поточного середнього ремонту тут передбачені облаштування зупинок, встановлення водоскидних лотків, дорожніх знаків, нанесення розмітки.

На ділянці в 0,4 кілометри (що залишилась) розташований міст через річку Уди км 1+115 – його відремонтують наступного року разом із дорожнім покриттям.

«Даний міст перебуває в аварійному стані та розрахований під застарілі навантаження. Рік побудови – 1965-й, довжина – 48,0 п.м. У 2021 році було розроблено робочий проєкт на капітальний ремонт даної споруди. Вже проведено тендерну процедуру, - розповів Андрій Алексєєв. - У межах капітального ремонту передбачено влаштування споруди під сучасні навантаження. Довжина мосту після ремонту – 96,75 п.м, габарит – 8,6 п.м та нові тротуари по 1,25 п.м. Орієнтовна дата початку робіт – березень 2022 року».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень