A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Програма Президента «Велике будівництво»

Дата: 22.12.2021 09:54
Кількість переглядів: 281

Харківський фаховий коледж спорту увійде до Програми Президента «Велике будівництво»

Про це під час святкування 50-річчя закладу заявила директорка Департаменту науки і освіти ХОДА Анжеліка Крутова.

Також Анжеліка Крутова привітала присутніх від імені очільника Харківської ОДА Олександра Скакуна з ювілеєм ХФКС. 

«Ви зайняли вагоме місце в системі підготовки спортивних кадрів не лише області, а й України. Уже 9 разів отримували звання кращого в Україні спеціалізованого закладу спортивного профілю. Досягнень ваших вихованців на змаганнях різного рівня не перерахувати. Для прикладу наведу лише нагороди найвищого ґатунку: 39 олімпійських і 36 паралімпійських медалей», – сказала директорка Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації. 

Окрім цього, вона повідомила, що на Олімпійських іграх в Токіо 12 вихованців закладу представляли Україну. 

«Фаховий коледж спорту буде розвиватися, й у наступному році його включено до Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Це дозволить розбудувати потужну спортивну інфраструктуру коледжу і поглибити ваші досягнення на спортивних аренах різного рівня. Як директорка Департаменту науки і освіти ХОДА хочу відзначити, що кожного року досягнення в освітянській сфері також збільшуються і рейтинг закладу зростає», – розповіла Анжеліка Крутова. 

Начальник Управління у справах молоді та спорту ХОДА Костянтин Ананченко під час вітального слова зазначив, що також закінчував навчання в цьому закладі. 

«Слоган закладу: «Наша мета – олімпійські вершини!» Коли я в ньому навчався, то кожного ранку прокидався з думкою саме про олімпійські вершини. І так думали всі. Приємно бачити, як твориться історія. Хочеться побажати, щоб яскравих моментів у вашому житті було якомога більше і не тільки спортивних», – звернувся до присутніх Костянтин Ананченко. 

За інформацією директора Харківського фахового коледжу спорту Ігоря Приходька, за 50 років існування заклад випустив 5500 випускників. 

«Наші випускники знайшли себе не лише в спорті, а й у медицині, юриспруденції, державному управлінні тощо. 50-річний ювілей – це не тільки історична віха, а й можливість перевірити, що було зроблено за пройдений шлях. Адже заклад – це першочергово люди, які тут навчаються і працюють», – сказав Ігор Приходько. 

Вихованцем ХФКС є також багаторазовий паралімпійський чемпіон світу та Європи з плавання та п'ятиразовий чемпіон цьогорічних літніх Паралімпійських ігор у Токіо Максим Крипак. 

«Щиро хочу подякувати всім, хто вклав душу в наш заклад, велике дякую за наше виховання, за наш спортивний дух. Сподіваюся, що надалі коледж буде першим і виховуватиме все більше чемпіонів», – зазначив Максим Крипак.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень