A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Програма Президента «Велике будівництво»

Дата: 29.12.2021 11:54
Кількість переглядів: 228

У 2022 році в області планують будувати та реконструювати майже 300 об’єктів

Під час чергової сесії Харківської обласної ради 21 грудня депутати підтримали розроблену ХОДА Програму економічного і соціального розвитку Харківської області на 2022 рік.

П’ята частина програми містить перелік об’єктів, роботи на яких пропонують фінансувати наступного року. Загалом на 2022-й таких об’єктів визначили 425. 285 з них – першочергові. На значній кількості об’єктів роботи виконуватимуть у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Найбільша кількість об’єктів, які визначені як першочергові, належать до галузі охорони здоров’я – 92. Серед них – продовження будівництва обласного центру онкології, реконструкція Обласної клінічної лікарні. Капремонти в Обласній травматологічній лікарні, Обласному клінічному перинатальному центрі, Обласному центрі урології та нефрології, Обласному госпіталі ветеранів війни, продовження відновлювальних робіт у Обласній дитячій клінічній лікарні №1 та диспансері радіаційного захисту населення. Низка робіт запланована і в лікарнях районів області, зокрема: Нововодолазькій ЦРЛ, Лозівському ТМО, Слобожанській районній лікарні, Богодухівській ЦРЛ, Вовчанській ЦРЛ, Дворічанській районній лікарні, Куп’янському ТМО, Балаклійській клінічній багатопрофільній лікарні інтенсивного лікування, Валківській ЦРЛ, Чугуївській центральній лікарні ім. М.І. Кононенка, Барвінківській центральній міській лікарні, Зачепилівській ЦРЛ тощо.

У сфері культури і туризму в 2022 році розраховують провести низку капітальних ремонтів та реконструкцій унікальних споруд у Харкові та на території області. Так, у рік 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди заплановані роботи в Національному літературно-меморіальному музеї в Сковородинівці. Також як першочергові заходи визначено продовження реконструкції Харківського історичного музею, будівлі Земської Управи в Краснограді, ремонтні роботи в будівлях обласних драматичних театрах ім. Шевченка та Пушкіна.

У галузі освіти до переліку першочергових увійшли 63 об’єкти. Це здебільшого капітальні ремонти та реконструкції дитсадків та шкіл у районах області. Зокрема, заплановано капремонт Борівської ЗОШ № 1, Куп’янського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) №2 «Орлятко», Троїцького ліцею Олексіївської сільської ради, Первомайського ліцею №7. До програми внесли реконструкцію Лизогубівської ЗОШ з прибудовою спортивної зали, їдальні та навчальних класів, реконструкцію наявної нежитлової будівлі для створення ДНЗ у с. Безруки Дергачівського району, будівлі дитсадка в Мерефі, ясел-садка № 1 у м. Вовчанськ, Дворічанського ДНЗ №1 «Колосок», Тимченківської ЗОШ. У планах – капремонти Малинівського ДНЗ,  Валківського ясел-садка «Веселка». Також у 2022-му триватиме будівництво нового корпусу дитсадка «Теремок» у Пісочині.

У сфері фізкультури та спорту першочерговими визначили 12 об’єктів, зокрема – будівництво ФОК у Люботині та смт Пересічне Дергачівського району, лікувально-фізкультурного комплексу в Змієві, льодової арени в Новій Водолазі, капремонт ДЮСШ у Валках та Школи вищої спортивної майстерності в Харкові, створення футбольного поля та спортивних майданчиків у Циркунах тощо.

У галузі ЖКГ до переліку першочергових увійшли 79 об’єктів. Це здебільшого – капітальні ремонти та реконструкції водогонів, колекторів, очисних споруд тощо. У галузі соцзахисту першочергових об’єктів – 5, у ПЕК – 2.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень