A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Призов громадян на строкову військову службу у 2022 році

Дата: 11.01.2022 08:31
Кількість переглядів: 429

Президент України Володимир Зеленський оголосив призов громадян на строкову військову службу у 2022 році. Відповідний указ опубліковано на сайті глави держави.

Наступні призови українців на строкову військову службу відбудуться з квітня до червня та з жовтня до грудня. Тобто призовні комісії розпочнуть роботу з 1 квітня та 1 жовтня 2022 року, а підготовчі заходи мають розпочати на місяць раніше.

Також у Офісі Президента вкотре відзначили, що строковиків не відправляють у зону проведення Операції об’єднаних сил на Донбасі, їх залучають до комплектування арсеналів, баз, складів, центрів зберігання боєзапасу, а також призначають на посади, пов’язані із забезпеченням життєдіяльності військових частин у пунктах постійної дислокації (крім тих, що дислокуються в Донецькій та Луганській областях).

Відстрочка від призову буде надана студентам денної форми навчання закладів загальної середньої освіти III ступеня та професійної (професійно-технічної) освіти, фахової передвищої освіти, вищої освіти. Окрім цього відстрочку отримають громадяни, які проходять військову підготовку за програмою підготовки офіцерів запасу при вищих військових навчальних закладах і військових навчальних підрозділах закладів вищої освіти, служать у резерві ЗСУ чи територіальної оборони. Окрім цього, це право можна отримати за сімейними обставинами, для продовження професійної діяльності та за станом здоров’я.

Відділ військового обліку та цивільного захисту

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень