A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

У ХОДА підбили підсумки реалізації у 2021 році Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору

Дата: 12.01.2022 09:02
Кількість переглядів: 253

Про впроваджені на Харківщині заходи розповіли в Департаменті містобудування та архітектури Харківської ОДА.

Обласний план заходів відповідно до Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року містить 6 напрямків. Йдеться про фізичну, інформаційну, цифрову, суспільну та громадянську, освітню та економічну безбар’єрність.

Розпорядженням голови ХОДА від 18 листопада 2021 року №567 було створено робочу групу з питань розроблення та впровадження заходів з реалізації у Харківській області Нацстратегії, до складу якої увійшли представники профільних департаментів і громадських організацій.

Важливим питанням стало впровадження Національної стратегії у сфері культури Харківщини. Зокрема, в листопаді минулого року представники обласної державної адміністрації разом із громадськими організаціями взяли участь у круглому столі «Стратегія безбар’єрності як гарантія інклюзії в культурі». Під час засідання ставилися питання щодо облаштування елементами безперешкодного доступу до приміщень Харківського обласного театру для дітей та юнацтва, Харківського художнього музею, Харківського історичного музею.

У грудні 2021 року відбулось перше засідання робочої групи, на якому було розглянуто проєкт Обласної програми «Про забезпечення безбар’єрного простору в Харківській області» та перелік соціально-важливих об’єктів щодо облаштування елементами доступності, який сформували за пропозиціями територіальних громад, відповідних структурних підрозділів обласної державної адміністрації, громадських організації та представників сфери культури для включення до заходів Програми. Також був проведений семінар-нарада під головуванням заступника голови обласної державної адміністрації Михайла Харнама, в якій взяли участь представники територіальних громад, щодо забезпечення принципів безбар’єрності об’єктів фізичного оточення, у тому числі об’єктів у межах Програми «Велике будівництво».

Довідка. На виконання Розпорядження Кабінету Міністрів України від 4 серпня 2021 року № 883-р «Про затвердження плану заходів на 2021 і 2022 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року» Розпорядженням голови Харківської обласної державної адміністрації від 11 листопада 2021 року № 560 затверджений план заходів в Харківській області на 2021–2022 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень