A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Олег Синєгубов дав доручення відповідальним особам перевірити роботу центрів масової вакцинації

Дата: 15.02.2022 14:32
Кількість переглядів: 372

Про це йшлося на апаратній нараді голови ХОДА, яка відбулась 14 лютого.

Як зазначив керівник області, наразі, за даними МОЗ України, Харківщина виконала план вакцинації населення на 40%. Для успішного проведення вакцинальної кампанії слід організувати безперебійну роботу центрів та пунктів вакцинації у вихідні.

«До нас уже почали надходити скарги про некоректну роботу центрів вакцинації: деякі відкриваються після обіду, деякі на вихідних не працюють у принципі, - підкреслив голова ХОДА. – Доручаю керівникам Департаменту охорони здоров'я та головам райдержадміністрацій цього тижня особисто відвідати та ознайомитися з роботою всіх центрів масової вакцинації та пунктів вакцинації у місті й області».

Олег Синєгубов підкреслив, що ХОДА та місцева влада повинні створити всі необхідні умови для того, щоб люди мали можливість прийти у визначені місця та без проблем вакцинуватись.

Також керівник області подякував освітянам й медикам. Так, рівень вакцинації освітян сягає 98%, медичного персоналу - 99%.

За даними директора Департаменту охорони здоров’я ХОДА Максима Хаустова, наразі в регіоні хоча б однією дозою вакциновано 54% дорослого населення, дві дози отримали понад 50%. Також він відзначив, що на Харківщині у 22 закладах охорони здоров’я, в яких надають допомогу хворим на COVID-19, є 4 655 ліжок. При цьому на стаціонарному лікуванні перебувають 1 966 хворих, що становить 48% від загальної зайнятості ліжок. 

«Не можна сказати, що ми пройшли пік, але вийшли на плато. Наразі ми констатуємо: рівень захворюваності поки стабільний, близько 2 тис. захворілих у середньому, це нам дозволяє тримати зайнятість ліжок не більш ніж на 50%», - відзначив Олег Синєгубов.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень