A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

ПРО Особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану

Дата: 12.03.2022 10:14
Кількість переглядів: 658

ПРО Особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану

Міністерство соціальної політики України повідомляє, що спеціальний механізм виплати грошових допомог, пільг та субсидій буде застосовано у окремих містах та районах 7 областей.

Цей механізм передбачає проведення Міністерством централізованого нарахування грошових допомог, пільг та субсидій і залучення Ощадбанку для перерахування виплат людям з населених пунктів, де органи соціального захисту не мають можливості працювати через активні бойові дії та забезпечувати нарахування і виплату таких допомог.

Таким чином, на основі інформації від регіонів станом на 10 березня, Мінсоцполітики застосовує механізм виплати грошових допомог, пільг та субсидій у окремих містах і районах 7 областей:

• Донецька область: Волноваський, Маріупольський райони та місто Маріуполь;

• Запорізька область: Василівський, Пологівський райони та міста Енергодар і Токмак;

• Луганська область: всі міста і райони;

• Миколаївська область: Миколаївський район;

• Сумська область: Охтирський район в межах колишнього Тростянецького району;

• Харківська область: Ізюмський, Куп’янський райони та міста Харків і Куп’янськ;

• Чернігівська область: Новгород-Сіверський, Прилуцький, Корюківський, Чернігівський райони та місто Чернігів.

Згідно із постановою КМУ № 215 від 07 березня 2022 року установлено, що в рамках спеціального механізму виплату грошових допомог, пільг та житлових субсидій здійснюватиме АТ “Ощадбанк” наступним чином:

• Тим громадянам, які одержували виплати через банки, АТ “Ощадбанк” перерахує кошти на їхні банківські рахунки.

• Тим громадянам, які отримували виплати через Укрпошту, АТ “Ощадбанк” здійснить грошовий переказ через міжнародну платіжну систему “MY TRANSFER”.

Для того, щоб отримати грошовий переказ, достатньо звернутися з паспортом та довідкою з номером РНОКПП (індивідуальним податковим номером) до будь-якого відділення Ощадбанку на території України. Зробити це можна протягом 60 календарних днів з дати зарахування переказів.

Фінансування виплат грошових допомог, пільг та житлових субсидій проводиться Міністерством соціальної політики на підставі наявних в базах даних державного підприємства “Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики” даних щодо одержувачів грошових допомог, пільг та житлових субсидій.

Державне підприємство “Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики” формує інформацію (реєстри) щодо одержувачів грошової допомоги, пільг та житлових субсидій, які перебувають на обліку в органах соціального захисту населення, які не мають можливості забезпечити підготовку виплатних документів та забезпечити проведення фінансування виплат.

Звертаємо увагу, що зарахування грошових допомог, пільг та житлових субсидій на банківські рахунки (за стандартом IBAN) банкам, в яких відкриті рахунки одержувачів, здійснюється за умови збігу інформації про банківський рахунок, відкритий на ім’я особи, прізвища, імені, по батькові (за наявності), реєстраційного номера облікової картки платника податків (за наявності) та відсутності у банку даних про смерть особи, набрання законної сили рішенням суду про визнання його безвісно відсутнім або оголошення померлим.

Незараховані суми коштів не пізніше ніж протягом наступного операційного дня після надходження коштів повертаються банками до АТ “Ощадбанк” для їх повернення Міністерству соціальної політики протягом трьох операційних днів після надходження коштів від банків.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень