A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Інформація про компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб

Дата: 07.04.2022 13:13
Кількість переглядів: 555

Шановні мешканці громади та громадяни які знайшли прихисток в Мереф’янській громаді!

Інформація про компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб!!!

ОТРИМАТИ таку ВИПЛАТУ МОЖЕ ВЛАСНИК (право власності треба підтвердити відповідними документами), якщо в його жилому приміщенні проживають ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНІ ОСОБИ, ЯКІ НЕ ОТРИМУЮТЬ ЩОМІСЯЧНОЇ АДРЕСНОЇ ДОПОМОГИ (прим.: допомога внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання). Тобто, якщо громадяни, які зупинились в Мереф’янській громаді, отримують допомогу внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, то власник житла який їх прихистив не отримає компенсації витрат за тимчасове розміщення таких осіб.

Також, слід зазначити, що внутрішньо переміщеними особами є ті особи, які залишили області визначені переліку, затвердженому розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 березня 2022 р. № 204, станом на 07.04.2022р. це наступні області:

Волинська область

Дніпропетровська область

Донецька область

Житомирська область

Запорізька область

Київська область

м. Київ

Луганська область

Миколаївська область

Одеська область

Сумська область

Харківська область

Херсонська область

Чернігівська область

Отже, якщо ви у власному жилому приміщенні прихистили внутрішньо переміщених осіб із вищезазначених областей, вони не отримують допомоги для покриття витрат на проживання, то вам належить оформити компенсацію за проживання таких осіб.

Поряд оформлення:

1. Зареєструвати своє житло на «Прихистку» https://prykhystok.in.ua.

2. Не пізніше наступного дня з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб подати заяву до Виконкому Мереф’янської міської ради. Є два варіанта подачі: через Центр надання адміністративних послуг; засобами електронної пошти на адресу merefa-gor@ukr.net. ФОРМА ЗАЯВИ (посилання). До заяви ОБОВ’ЯЗКОВО додаються копії документів, що посвідчують переміщених осіб (паспорт або інший документ, що може посвідчити особу), що посвідчують власника та право його власності на жиле приміщення (свідоцтво про право власності, свідоцтво про право спадщини та ін.).

3. Протягом п’яти днів чекати проведення перевірки (верифікації) наведених у заяві відомостей, шляхом відвідування місця розміщення внутрішньо переміщених осіб уповноваженими особами (депутат, голова районного комітету органу самоорганізації населення, голови об’єднань співвласників багатоквартирних будинків).

За результатами перевірки виконавчий комітет міської ради визначає обсяг компенсації.

Сума компенсації розраховується з урахуванням кількості днів, протягом яких жиле приміщення надавалося для розміщення внутрішньо переміщеної особи (далі – людино-день), з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб, але не раніше дати включення до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.

Кількість людино-днів визначається шляхом додавання кількості внутрішньо переміщених осіб, які проживали у жилому приміщенні власника, в кожний день місяця.

Сума компенсації за кожен людино-день визначається на рівні 14,77 гривні.

(ПРИКЛАД: Власник прихистив трьох осіб на 30 днів. Отже 3 (особи) помножити на 30 днів та помножити на 14,77. 3*30*14,77= 1 329,3).

КОМПЕНСАЦІЯ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ ВИКЛЮЧНО У БЕЗГОТІВКОВІЙ ФОРМІ за зазначеними у заяві банківськими реквізитами до 20-го числа місяця з дня закінчення звітного місяця ЗА УМОВИ ВІДСУТНОСТІ ЗАБОРГОВАНОСТІ власника жилого приміщення за житлово-комунальні послуги.

УВАГА!!! В день припинення розміщення внутрішньо переміщеної особи або зміни їх кількості подати заяву з інформацією про зміну переліку проживаючих осіб.

Посилання на заяву

https://zakon.rada.gov.ua/laws/file/text/97/f514645n38.doc

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень