A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Обережно! Кишкові інфекції!

Дата: 19.07.2022 11:34
Кількість переглядів: 262

З настанням теплого періоду року спостерігається підйом захворюваності на гострі кишкові захворювання. Підвищена температура навколишнього середовища сприяє поширенню збудників, які викликають захворювання на кишкові інфекції, такі як гастроентероколіт, ротавірусний ентерит, сальмонельоз, дизентерія, харчові токсикоінфекції та інші. До організму такі збудники потрапляють, головним чином, з інфікованою водою, зіпсованими та неякісними харчовими продуктами або контактно-побутовим шляхом через брудні руки. Тому, гострі кишкові захворювання (ГКЗ) ще називають "хворобами брудних рук".

На кишкові розлади частіше хворіють малі діти, бо пізнаючи навколишній світ, вони чіпають руками землю, пісок, тварин, а потім тягнуть брудні руки до рота. Також більше схильні до кишкових інфекцій люди з ослабленим імунітетом та проблемами шлунково– кишкового тракту.

Згідно з офіційною статистикою, в Україні щороку реєструється 50 - 60 тисяч випадків інфекційних діарей, із яких 20-30 закінчуються летально.

Тож, щоб уникнути захворювань на гострі кишкові інфекції, потрібно дотримуватись нескладних та водночас необхідних правил:

  • не купувати продукти на стихійних ринках та в невстановлених місцях;
  • зберігати продукти, що швидко псуються тільки в холоді;
  • для приготування їжі використовувати воду з централізованих джерел водопостачання або воду гарантованої якості (бутильовану);
  • ретельно мити та обробляти свіжі овочі;
  • при приготуванні страв обов’язково дотримуватися температурних режимів та часу термічної обробки;
  • не вживати харчові продукти, що викликають у Вас сумніви щодо їх якості;
  • дотримуватись правил особистої гігієни;
  • при появі симптомів захворювання (підвищення температури тіла, головний біль, інтоксикація, блювання, розлад шлунково-кишкового тракту, біль в животі, висипання на шкірі тощо) своєчасно звертатися за медичною допомогою. Самолікування може призвести до значних ускладнень.
     

Бережіть себе та своє здоров’я!

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень