A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Організація роботи працівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки на період воєнного стану

Дата: 27.07.2022 11:52
Кількість переглядів: 177

Постановою  Кабінет міністрів України від 26 квітня 2022 р. № 481 «Деякі питання організації роботи працівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки на період воєнного стану» врегульовано питання організації трудових відносин працівників що працюють в установах, підприємствах, організаціях державної форми власності.

Так, передбачається, що працівники суб’єктів господарювання державного сектору економіки в робочий час може здійснювати виконання своїх обов’язків поза межами робочого місця у разі запровадження керівником дистанційної роботи за наявності організаційної і технічної можливості для виконання їх обов’язків.

Також, робота працівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки за межами України допускається у разі службового відрядження, оформленого в установленому порядку.

У разі перебування працівників суб’єкта господарювання державного сектору економіки в робочий час поза межами робочого місця в Україні, без рішення про запровадження дистанційної роботи, або перебування в робочий час за кордоном, за винятком перебування у відрядженні, оформленому в установленому порядку, до них може бути застосоване дисциплінарне стягнення відповідно до закону.

З огляду на наведене, необхідно зазначити, що прогулом вважається відсутність працівника на роботі більше трьох годин протягом робочого дня без поважних причин. Відповідно до ч. 4 ст. 40 Кодексу законів про працю України трудовий договір, укладений на невизначений строк, а також строковий трудовий договір до закінчення строку його чинності можуть бути розірвані роботодавцем у випадку здійснення працівником прогулу.

Отже, перебування працівників суб’єкта господарювання державного сектору економіки в робочий час поза межами робочого місця без поважних причин (відрядження, встановлення дистанційної роботи) може бути підставою для звільнення.

 

Завідувач сектору
«Мереф’янське бюро правової допомоги»
М. Куцеконь

тел. 748-21-37

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень