A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Бронювання працівників в умовах воєнного стану

Дата: 06.09.2022 13:05
Кількість переглядів: 226

Постановою Кабінету міністрів України від 03.03.2022 р. р. № 194 «Деякі питання бронювання військовозобов'язаних в умовах правового режиму воєнного стану» (далі - Постанова № 194) встановлюється механізм бронювання військовозобов'язаних за органами державної влади, іншими державними органами, а також підприємствами, установами, організаціями, які задовольняють потреби ЗСУ, інших військових формувань та населення в умовах воєнного стану. Також дія вказаної постанови поширюється і на уповноважені банки, що залучаються до роботи (здійснення операцій) в умовах особливого періоду.

Так, для бронювання військовозобов'язаних зазначені юридичні особи формують пропозиції щодо бронювання військовозобов’язаних працівників, та подають їх з відповідним обґрунтуванням до Міністерства оборони на погодження.

Після погодження пропозиції направляються до Міністерства економіки, яке протягом одного робочого дня приймає відповідне рішення та надсилає його копію Міністерству оборони, а також зазначеним юридичним особам.

З метою підтвердження надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації та воєнного часу вищевказані юридичні особи видають військовозобов'язаному витяг із наказу Міністерства економіки.

Таким чином, бронювання працівника органу державної влади, органу місцевого самоврядування та інших категорій працівників, перелік яких встановлений Постановою № 194, можливе лише в тому випадку, якщо пропозиція, яка буде подана до Міністерства економіки буде мати достатнє обґрунтування необхідності перебування працівника на робочому місці для виконання своїх посадових обов'язків та погоджена Міністерством оборони.

 

 

Завідувач сектору
«Мереф’янське бюро правової допомоги»
М. Куцеконь

тел. 748-21-37

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень