A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Запрошуємо стати патронатними вихователями!

Дата: 04.11.2022 14:18
Кількість переглядів: 101

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Хто такий патронатний вихователь?

Патронатний вихователь – особа, яка на професійній основі здійснює догляд, виховання і розвиток дитини/дітей, влаштованої/них в її сім’ю.

До сім’ї патронатного вихователя можуть бути влаштовані діти, які перебувають у складних життєвих обставинах, що негативно впливають чи можуть вплинути на їх життя, здоров’я та розвиток.

Хто може стати кандидатом у патронатні вихователі?

Особа, яка виявила бажання виконувати обов’язки патронатного вихователя на професійній основі, а також має:

- повнолітнього члена сім’ї чи повнолітню особу, що проживає на одній житловій площі з кандидатом у патронатні вихователі, який готовий бути його добровільним помічником та разом пройти навчання;

- належні житлово-побутові умови за місцем свого фактичного проживання, у тому числі наявність окремої кімнати та побутових зручностей.

Кандидат у патронатні вихователі має подати до служби у справах дітей за місцем фактичного проживання відповідний пакет документів та, разом з повнолітнім членом своєї сім’ї, що братиме участь у наданні послуги патронату над дитиною, пройти обов’язкове навчання за програмою, затвердженою Мінсоцполітики.

Які виплати отримує патронатний вихователь?

Патронатні вихователі отримують грошове забезпечення (у розмірі 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць) та соціальну допомогу на кожну влаштовану в сім’ю патронатного вихователя дитину (у розмірі 2.5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць, для дітей з інвалідністю – 3.5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць).

Запрошуємо до співпраці усі небайдужі родини, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, що мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки.

Більш детальну інформацію про послугу патронату над дитиною ви зможете отримати, звернувшись до Служби у справах дітей та сім’ї Мереф’янської міської ради за адресою: м. Мерефа, вул. Дніпровська, 213, (057) 341-55-20 або до КУ «Мереф’янський центр надання соціальних послуг» за адресою: м. Мерефа, вул. Дніпровська, 248/1 (050 721 2553).

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень