A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Відповідальність за неналежне використання номерних знаків транспортних засобів

Дата: 01.12.2022 13:26
Кількість переглядів: 85

До Кодексу України про адміністративні правопорушення 06.10.2022 р. було внесено зміни, якими було посилено адміністративну відповідальності за порушення порядку встановлення та використання номерних знаків транспортних засобів.

Так, з метою забезпечення належної ідентифікації транспортних засобів, що приймають участь у дорожньому русі та створення ефективного механізму відповідальності за порушення встановлених вимог, правил та порядку використання номерних знаків, запобігання виникненню корупційних ризиків у роботі територіальних сервісних центрів Міністерства внутрішніх справ України. Кодекс України про адміністративні правопорушення доповнено новою статтею 121-3, якою встановлюється адміністративна відповідальність за незаконне використання номерних знаків транспортних засобів.

Відповідно до частини 1 цієї статті керування або експлуатація транспортного засобу без номерного знака, з номерним знаком, що не належить цьому засобу або не відповідає встановленим зразкам або вимогам, з номерним знаком, закріпленим у не встановленому для цього місці, перевернутим чи неосвітленим, закритим іншими предметами (в тому числі прозорими), з нанесенням покриття або застосуванням матеріалів, що перешкоджають чи ускладнюють його ідентифікацію, забрудненим номерним знаком, якщо така забрудненість не дає можливості чітко визначити символи або буквено-числову комбінацію номерного знака з відстані двадцяти метрів, а так само вчинення інших дій, спрямованих на умисне приховування номерного знака тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (станом на 01.12.2022 р. – 1190 грн.).

Окрім цього, частиною другою статті 121-3 КУпАП встановлюється адміністративна відповідальність у вигляді штрафу в розмірі ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (станом на 01.12.2022. – 2550 грн.) за керування або експлуатацію транспортного засобу із незаконно встановленими номерними знаками:

  • Збройних Сил України;
  • Національної гвардії України;
  • Національної поліції України;
  • Державної прикордонної служби;
  • Державної служби з надзвичайних ситуацій;
  • Державної спеціальної служби транспорту;
  • Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації;
  • Дипломатичних представництв консульств та інших міжнародних організацій, які користуються повним та частковим імунітетом.

 

Завідувач сектору
«Мереф’янське бюро правової допомоги»
М. Куцеконь

тел. 748-21-37

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень