Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Довідку до акта огляду МСЕК виключено з переліку документів, необхідних українцям для перетину кордону

Дата: 09.12.2022 13:57
Кількість переглядів: 105

Кабінет міністрів України постановою № 1212 від 28 жовтня 2022 року, яка набула чинності 2 листопада вніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України.

Так, з переліку документів, необхідних для перетину державного кордону громадянами України, виключено довідку до акта огляду медико-соціальною експертною комісією (форма первинної облікової документації № 157-1/о).

Довідка є частиною вищезазначеної форми, що дублює інформацію із виписки з акта огляду медико-соціальною експертною комісією, яка направляється до соціальних служб для здійснення подальших виплат і пільг соціального призначення.

Така довідка містить інформацію про групу та причину інвалідності, строк її встановлення, висновок про умови та характер праці, рекомендовані заходи щодо відновлення працездатності, які є обов'язковими для підприємств, установ та організацій. Проте не містить даних, які дають змогу ідентифікувати особу, яка її надає, тому наявні ризики щодо можливості її підроблення.

Також, слід зазначити, що у разі введення на території України надзвичайного або воєнного стану перетинати державний кордон мають право особи з інвалідністю за наявності довідки для отримання пільг особами з інвалідністю, які не мають права на пенсію чи соціальну допомогу, за формою, затвердженою Мінсоцполітики.

 

Завідувач сектору
«Мереф’янське бюро правової допомоги»

М. Куцеконь

тел. 748-21-37

 

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень