A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Міжнародне партнерство в рамках ініціативи «Мости довіри» від U-LEAD

Дата: 28.12.2022 15:15
Кількість переглядів: 165

Мереф’янська та Первомайська міські територіальні громади досягли домовленості про співпрацю з італійськими муніципалітетами. Це стало можливим в рамках ініціативи «Мости довіри» від U-LEAD, яка направлена на допомогу громадам з України знайти партнерів серед муніципалітетів країн ЄС та налагодити співпрацю.

Нещодавно відбулися перші зустрічі зазначених громад з головами італійських муніципалітетів. Мереф’янська громада та її голова Веніамін Сітов мали зустріч із представниками італійського муніципалітету Бускате та мером Фабіо Мерлотті. Команда з Первомайської громади на чолі з головою громади Миколою Бакшеєвим зустрілася з командою італійського муніципалітету Арконате та мером Сержіу Каллоні.

Як зазначила керівниця Регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Харківській області Оксана Черкас, під час зустрічей громади презентували свої напрацювання, обговорили можливі шляхи співпраці та домовилися про подальший розвиток взаємовідносин та співпрацю: «Громади з Харківщини продовжують налагоджувати міжнародні партнерства в рамках ініціативи «Мости довіри». Минулоріч на Харківщині такий досвід отримала Чугуївська громада, цього року попри війну цю ініціативу підтримали Мереф’янська та Первомайська громади. Така співпраця є важливою, адже дає можливість реалізовувати спільні проєкти, обмінюватися досвідом у різних сферах життєдіяльності громад. Програма U-LEAD й надалі буде надавати підтримку громадам у напрямку міжнародного партнерства, сподіваємося, що найближчим часом зможемо озвучити нові партнерства».

Мереф’янська громада спільно з італійським муніципалітетом Бускате в рамках партнерства планує реалізацію спільних проєктів з відновлення критичної інфраструктури, яка постраждала внаслідок збройної агресії рф, а також проєктів, спрямованих на підвищення безпеки, привабливості і функціональності громади. Про це зазначив голова громади Веніамін Сітов: «Разом також плануємо розвивати бізнес, налагоджувати міжнародні контакти у сфері культури та молодіжного обміну. Мереф'янська громада пишається, що відтепер має надійного партнера – місто Бускате, і вірить, що ця співпраця буде міцною та довгостроковою. В умовах повномасштабного вторгнення та відбудови постраждалих від війни міст таке партнерство набуває нових сенсів та перспектив. Вдячний надійному партнеру Мереф’янської громади – Програмі «U-LEAD з Європою» за можливість долучитися до такої важливої ініціативи».

 

https://u-lead.org.ua/news/95?fbclid=IwAR2B1t6qEL9CQ5DBRNWbF2W_auDGKK-VxN3siEt_0SnvO0ahIdqgz4IT6qo

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень