Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Виконання працівниками своїх посадових обов'язки під час повітряної тривоги

Дата: 22.02.2023 10:32
Кількість переглядів: 72

Забезпечення оповіщення та інформування населення про загрозу і виникнення надзвичайних ситуацій - прямий обов'язок місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування у сфері цивільного захисту.

Цивільний захист - це функція держави, спрямована на захист населення, територій та майна від надзвичайних ситуацій, зокрема від подій воєнного характеру.

Громадяни мають право на отримання інформації про надзвичайні ситуації або небезпечні події, що виникли або можуть виникнути.

Для здійснення функцій цивільного захисту держава залучає матеріально-технічні ресурси всіх рівнів. Отже керівник суб'єкту господарювання зобов'язаний забезпечувати цивільний захист як своїх працівників, так і клієнтів/відвідувачів, у т. ч. під час оповіщення про повітряну тривогу в населеному пункті, де розташоване підприємство.

Статтею 153 Кодексу законів про працю передбачається, що роботодавець не вправі вимагати від працівника виконання роботи, що становить явну небезпеку для його життя, а також в умовах, що не відповідають законодавству про охорону праці.

Якщо, перебуваючи на робочому місці, працівники почули сирену, вони повинні виконати заходи, передбачені на такий випадок у внутрішньому документі по підприємству - інструкції або плані реагування.

 

Завідувач сектору
«Мереф’янське бюро правової допомоги»
М. Куцеконь

тел. 748-21-37

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень