Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Законодавче регулювання процедури примусової евакуація дітей

Дата: 13.03.2023 09:58
Кількість переглядів: 98

Постановою Кабінету Міністрів України від 7 березня 2023 р. № 209 внесено зміни в т.ч. до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2013 р. № 841 «Про затвердження Порядку проведення евакуації у разі загрози виникнення або виникнення надзвичайних ситуацій». Вказані зміни до законодавства направлені на захист дітей, які перебувають у зоні воєнних дій і збройних конфліктів.

Так, в умовах воєнного стану обласні військові адміністрації за погодженням з органами військового командування на відповідній території та Координаційним штабом з питань проведення обов'язкової евакуації населення в умовах воєнного стану можуть прийняти рішення про проведення обов'язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з їх батьками, особами, які їх замінюють, або іншими законними представниками з окремого населеного пункту в місцевості, де ведуться бойові дії.

Обов'язкова евакуація в примусовий спосіб дітей здійснюється за супроводом одного з батьків, особи, яка їх замінює, або іншого законного представника.

Рішення про обов’язкову евакуацію має містити інформацію про:

  • строки проведення евакуації;
  • збірні та приймальні пункти евакуації;
  • державні органи з числа органів з евакуації, їх територіальні підрозділи, які залучаються до проведення евакуації;
  • контактні дані уповноважених осіб приймальних пунктів евакуації.

Відмова батьків, осіб, які їх замінюють, або інших законних представників від обов'язкової евакуації в примусовий спосіб дітей з окремого населеного пункту в місцевості, де ведуться бойові дії, не допускається.

Однак, відповідно до інформації Мінреінтеграції, наразі під відповідні критерії застосування примусової евакуації дітей із зон бойових дій підпадає тільки місто Бахмут Бахмутського району Донецькій області.

 

«Мереф’янське бюро правової допомоги»

М. Куцеконь

тел. 748-21-37

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень