A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Управління податкового аудиту повідомляє

Дата: 18.05.2023 13:54
Кількість переглядів: 58

У зв’язку з військовою агресією рф суб’єкти господарювання, що здійснюють діяльність з використанням реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – ПРРО) стикаються з проблемою відключення електроенергії та відсутності Інтернет зв’язку.

З огляду на зазначене ДПС повідомляє таке. 

Відповідно до ст. 5 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон про РРО) на період тимчасового, не  більше 7 робочих днів, відключення електроенергії проведення розрахункових операцій здійснюється з використанням книги обліку розрахункових операцій (далі – КОРО) та розрахункової книжки (далі – РК) або із застосуванням належним чином зареєстрованого резервного РРО.

Після відновлення постачання електроенергії всі розрахункові операції в обов’язковому порядку мають бути проведені через РРО (Алгоритм дій наведено у п. 10 розділу ІІІ Порядку реєстрації та застосування РРО, затвердженому наказом Мінфіну України від 14.06.2016 № 547).

Звертаємо увагу, що якщо після виконання «Z»-звіту РРО протягом 72 годин сервером ДПС не отримано контрольно-звітної інформації від РРО, він блокується.

Разом з тим, одразу після відновлення зв’язку РРО автоматично передасть накопичену інформацію до сервера і буде розблокований.

У випадку застосування суб’єктом господарювання ПРРО, на період відсутності зв’язку між ПРРО та фіскальним сервером ДПС проведення розрахункових операцій здійснюється в режимі офлайн, що може тривати не більше 36 годин, із створенням електронних розрахункових документів, яким присвоюються фіскальні номери із діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером ДПС, та не більше 168 годин протягом календарного місяця для одного суб’єкта господарювання.

Водночас, на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану або обставин непереборної сили проведення розрахункових операцій в режимі офлайн може здійснюватися з перевищенням строків.

Протягом години після встановлення зв’язку із фіскальним сервером ДПС здійснюється передача копій створених ПРРО розрахункових документів з присвоєними їм у режимі офлайн фіскальними номерами до фіскального сервера ДПС. Такі документи мають бути передані до моменту передачі електронного фіскального звітного чека за цей день.

Нагадуємо, що відповідно до п. 12 Прикінцевих положень Закону про РРО тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, санкції за порушення вимог цього Закону не застосовуються, крім санкцій за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів.

 

Відділ соціально-економічного розвитку

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень