A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Вагітні жінки самі зможуть визначати початок декретної відпустки

Дата: 24.08.2023 15:15
Кількість переглядів: 47

Верховна Рада України 13 липня 2023 року ухвалила Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей використання відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами».

Згідно вимог вказаного закону вагітній жінці надано можливість на власний розсуд і з урахуванням медичних показань визначати дату початку відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами.

Закон передбачає, що визначені законодавством дні відпустки до пологів, можуть бути перенесені та використані жінкою частково або повністю після пологів (починаючи з визначеного нею дня). Загальна тривалість відпустки не може перевищувати сумарно 126 календарних днів або 140 календарних днів - у разі народження двох і більше дітей та у разі ускладнення пологів.

Тобто, жінка може використати свої дні відпустки у будь-якому розподілі в межах їх загальної кількості. У разі, якщо жінка не бажає розпочинати дану відпустку пізніше або ж наявні медичні протипоказання, діятиме «стандартний» розподіл днів відпустки до та після пологів», Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

 

Завідувач сектору
«Мереф’янське бюро правової допомоги»
М. Куцеконь

тел. 748-21-37

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень