Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Реформування стоматологічного відділення

Дата: 16.11.2023 15:13
Кількість переглядів: 64

Останнім часом багатьох громадян хвилює питання про закриття стоматологічного відділення у Мереф’янській центральній районній лікарні. Адміністрація КНП «Мереф’янська ЦРЛ» спростовує дану інформацію та повідомляє, що у 2024 році стоматологічна медична допомога буде надаватись і надалі.

Наразі відбувається реформування стоматологічного відділення. Після реформування у складі поліклінічного відділення в штаті залишаються лікар стоматолог дорослий та лікар стоматолог дитячий. Цих лікарів достатньо для надання ургентної допомоги для дорослих та ургентної та планової допомоги дітям до 18 років згідно програми медичних гарантій Національної служби здоров'я України.

Стоматологічна допомога в Україні за Програмою медгарантій включає ургентну стоматологічну допомогу усім та планову стоматологічну допомогу дітям до 18 років.

Ургентна стоматологічна допомога — це зняття гострого болю та лікування станів, які загрожують життю. Тобто невідкладна стоматологічна допомога — це та, що також може надаватися в межах ургентної.

Для дітей до 18 років Програма медгарантій покриває планову стоматологію, оскільки вона запобігає погіршенню загального здоров'я дитини.

До переліку стоматологічних послуг, які оплачуються за Програмою медичних гарантій входять:

• первинний огляд та оцінка стану стоматологічного здоров’я дорослих та дітей.

• ургентна та планова допомога дітям до 18 років з необхідними супутніми інструментальними дослідженнями (такими як внутрішньоротова рентгенографія, позаротова рентгенографія, що проводяться у закладі) та своєчасним знеболенням на всіх етапах діагностики та лікування.

• ургентна допомога дорослим зі своєчасним знеболенням.

• хірургічні втручання під час надання ургентної стоматологічної допомоги дорослим та дітям.

• обовʼязкові медичні профілактичні огляди учнів загальноосвітніх навчальних закладів, а також дітей до 6 років.

Планова стоматологічна допомога для дорослих може бути платна, оскільки не покривається програмою медичних гарантій. Оплата за послугу здійснюється офіційно за тарифом, встановленим у лікарні.

Тож, хвилюватись не варто. Стоматологічна допомога в рамках Програми медичних гарантій Національної служби здоров'я України буде надаватися в Мереф’янській центральній лікарні якісно та у повному обсязі.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень