Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Програми комплексного відновлення територіальних громад: нові підходи до управління та розвитку

Дата: 17.11.2023 08:31
Кількість переглядів: 110

14 листопада відбувся круглий стіл на тему «Програми комплексного відновлення територіальних громад: нові підходи до управління та розвитку», організований Програмою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

Мереф'янську громаду на заході представляли — Сергій Єршов, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради та Катерина Кобець, начальниця відділу Міжнародних відносин та проєктно-інвестиційної діяльності.

Для пілотного проєкту по створенню Програм було відібрано 18 партнерських територіальних громадах. Було проведено попередній аналіз із урахуванням того, чи були на території громади бойові дії, чи перебувала вона під окупацією. Вивчались також наявність зруйнованого або пошкодженого майна, стан економіки громади і наявні міграційні процеси. До пілотного проєкту увійшли шість територіальних громад Харківської області, три – Миколаївської, сім – Херсонської та дві – Кіровоградської.

Розроблені програми дозволяють громадам зекономити час та зосередитись на головному: поточній роботі (наданні послуг для поточних потреб громадян), проведені інвентаризації наявних у громаді ресурсів та встановленню збитків, завданих повномасштабним вторгненням.

Український кризовий медіа-центр: https://uacrisis.org/uk/1411202322

 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень