Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

У Мереф’янській громаді відбулись заходи в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Дата: 05.12.2023 14:13
Кількість переглядів: 59

Ініціатива «16 днів проти насильства» — це світова кампанія, яка стартує кожного року 25 листопада (Міжнародний день боротьби за елімінацію насильства щодо жінок) та триває до 10 грудня (Міжнародний день прав людини).

Суб'єкти з соціальної роботи Мереф’янської громади долучились до різноманітних заходів: тренінги та семінари, які ґрунтуються на здобутті вміння розрізняти види насильства та розробці відповідної стратегії поведінки у ситуаціях ризику. Усі заходи були реалізовані за такими пріоритетами: обізнаність щодо форм насильства; служб, до яких можна звернутися за допомогою; прав постраждалих осіб.

Впродовж кампанії Суб'єкти з соціальної роботи Мереф’янської громади також відвідали вразливі сім’ї з метою попередження домашнього насильства та поінформували їх про відповідальність за його вчинення.

Тренінг від Міжнародного медичного корпусу щодо постраждалих від гендерно зумовленого насильства (далі – ГЗН) та тих, хто перебуває у групі ризику ГЗН в Україні, виявився корисним та пізнавальним для представників соціальної сфери Мереф’янської громади.

Крім того, до нашої громади завітали фахівці Центру допомоги врятованим, які презентували свою програму надання комплексної спеціалізованої допомоги у випадках насильства, пов’язаного з війною, та забезпечення доступу постраждалих до необхідної підтримки.

В рамках роботи проєкту «Вільна» було презентовано низку активностей для відновлення психоемоційного стану і розкриття творчого потенціалу жінок та дівчат.

Представники Нацсоцслужби і благодійної організації «Жіночий простір» провели онлайн-тренінг «Відмовляючись від стигми та дискримінації», розрахований на працівників притулків (кризових кімнат) для жінок, які постраждали від насильства, щодо стигми та дискримінації по відношенню до жінок з числа маргіналізованих груп населення.

Також відбулось засідання Координаційної ради з питань протидії домашнього насильства, під час якого присутні обговорили позитивні результати та напрямки подальшої діяльності і підвели підсумки роботи мобільної бригади соціально-психологічної допомоги постраждалим від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статті на території Мереф’янської громади. Під час зустрічі увага була зосереджена на питанні важливості взаємодії суб’єктів соціальної роботи, на яких покладено функції запобігання та протидії домашнього насильства.

До відома: Суб'єкти соціальної роботи - це державні, громадські організації, фізичні особи, що реалізують соціальну політику та надають соціальну допомогу різним категоріям населення.

 

Мереф'янський центр надання соціальних послуг

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень