A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Антисептична обробка рук

Дата: 11.01.2024 15:34
Кількість переглядів: 32

Чистота рук - першочерговий захід для профілактики та зменшення ризику розповсюдження інфекційних хвороб, зокрема і коронавірусної інфекції СОВІД-19. Слід пам’ятати, що на руки можуть потрапити бактерії та віруси буквально з усього – з поручнів в автобусі, трамваї, тролейбусі, при рукостисканні, дверних ручок, кнопок омофону, ліфту, смартфонів, грошей тощо. Торкаючись руками, що містять інфекцію, до очей, носа або рота, можна перенести збудника інфекційної хвороби з шкіри рук на слизові оболонки організму. Лікарі рекомендують всім нам якомога частіше мити руки. Але, що робити, якщо такої можливості немає? Тут на допомогу приходять антисептики.

Антисептики-це антимікробні речовини, які інактивують мікроорганізми або запобігають їх подальшому росту на шкірі людини. Відповідно до рекомендацій найбільш ефективні засоби для антисептики рук – це спиртові антисептики на основі етилового спирту (в концентрації спирту не менше 70%) або ізопропілового  (в концентрації спирту не менше 60%).

Спирт – основний компонент, який «вбиває» бактерії, віруси і грибки, руйнуючи клітини мікроорганізмів. Дезінфікуючий ефект настає, як мінімум протягом 30 секунд. Наносити потрібно не менше 3 мл антисептика і втирати його не тільки в долоню, а й по всій поверхні кисті, включаючи тильну частину руки або до інструкції по застосуванню засобу. Вибираючи дезінфікуючий засіб потрібно враховувати сферу застосування і рекомендації виробника по використанню.

Використовується широкий асортимент різноманітних  антисептиків в різних формах: рідкий розчин, гель, спрій, салфетки тощо.

Це особливо важливо в умовах воєнного стану. Через немиті руки в організм людини потрапляють збудники вірусної пневмонії, гепатиту, грипу та гострих респіраторних захворювань.

Харківське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області наголошує, що така проста гігієнічна процедура, здатна попередити не тільки зараження організму шкідливими вірусами та інфекціями, але і зробити життя людини більш комфортним, приємним і безпечним.

Користуйтесь засобами, внесеними до реєстру Міністерства охорони здоровя України.

 

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень