A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

На Харківщині впроваджують цифрову екосистему DREAM

Дата: 19.02.2024 10:10
Кількість переглядів: 99

Державна електронна екосистема DREAM об'єднує різні проєкти відбудови. До системи можна вносити дані щодо фіксації збитків, а згодом – про вже готовий об’єкт.

Детальніше про це говорили під час заходу «Презентація екосистеми управління відбудовою DREAM для регіональних та місцевих органів влади», який відбувся у Харкові.

Заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Анатолій Комірний підкреслив, що за кількістю поданих заяв за програмою «єВідновлення» Харківська область займає 1 місце – 28 264.

«Те, що Харківщина входить до топ-5 областей за кількістю заяв – це показник, який демонструє, що область є однією з найбільш постраждалих внаслідок війни. Окрім того, Харківська область – одна з лідерів заповнення цього реєстру. Тобто завдяки роботі фахівців на місцях заявки швидко оброблюються та  люди мають змогу оперативно отримати відшкодування чи сертифікат, якщо житло було зруйноване повністю», – прокоментував Анатолій Комірний.

Як зазначив директор Департаменту цифрової трансформації регіону ХОВА Віталій Шапірко, Харківщина – один з пілотних регіонів, який бере участь у бета-тестуванні системи DREAM. 

«Начальник ХОВА Олег Синєгубов наголошує на важливості розвитку системи DREAM, оскільки Харківщина потребує залучення максимальної кількості донорів і ресурсів для відновлення. Ця система допоможе нам швидко і прозоро здійснити процес відбудови, адже в регіоні багато будівель та споруд були знищені або пошкоджені під час повномасштабного вторгнення рф», – сказав Віталій Шапірко.

Керівник Проєктного офісу DREAM Віктор Нестуля розповів для представників громад області про прогрес впровадження та фінансові інструменти  DREAM. Так, активними учасниками бета-тестування DREAM на Харківщині стали 29 громад: Богодухівська, Валківська, Золочівська, Балаклійська, Ізюмська, Савинська, Наталинська, Сахновщинська, Старовірівська, Дворічанська, Кіндрашівська, Куп’янська, Шевченківська, Олексіївська, Первомайська, Дергачівська, Липецька, Люботинська, Малоданилівська, Південна, Пісочинська, Роганська, Солоницівська, Циркунівська, Новопокровська, Печенізька, Старосалтівська, Чкаловська, Чугуївська.

«DREAM – це інструмент створення довіри до України від міжнародних партнерів та платників податків. Звичайно, громада є основним гравцем в цій історії. Але цей проєкт має бути охарактеризований, зокрема, в контексті до регіональної та державних стратегій», – додав Віктор Нестуля.

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень