A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

ВООЗ планує розвивати на Харківщині проєкти у сфері психічного здоров'я та психосоціальної підтримки

Дата: 18.03.2024 09:57
Кількість переглядів: 42

Заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська зустрілася з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Під час зустрічі вона зазначила, що в кожній громаді наразі створюються Центри життєстійкості, де працюватиме психолог. Крім того, звернутися за безоплатною психологічною допомогою можна безпосередньо до сімейного лікаря. 

«Сьогодні питанням психологічної допомоги опікується перша леді України Олена Зеленська. Створено окремі проєкти в межах  Всеукраїнської програми ментального здоров'я «Ти як?». Так, в нас запрацювала регіональна психологічна служба та відкрився навчально-методичний центр», – розповіла Віта Ковальська.

Також на заході обговорили налагодження ефективної координації з представниками громад, де планують впроваджувати проєкти психологічного напрямку.

«Я вперше приїхав до Харкова, хоча Україну відвідував приблизно 20 разів. Хотів особисто дізнатися про потреби жителів Харківщини і провести ситуаційний аналіз, аби передати інформацію своїм колегам. Оскільки у регіоні є велика кількість внутрішньо переміщених осіб і він розташовується близько до кордону, то шукатимемо додаткові можливості для розвитку тут проєктів з ментального здоров’я», – сказав технічний спеціаліст штаб-квартири ВООЗ Фамі Ханна.

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень