A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Причина пожеж - безвідповідальність людей, котрі самі спалюють сміття і торішній сухостій

Дата: 01.04.2024 13:40
Кількість переглядів: 77

За березень місяць на території Мереф'янської громади ліквідовано 32 пожежі, спричинених підпалом сухої трави. За місяць Мереф'янська земля втратила близько 30 га рослинності, яка слугує домівкою чисельної фауни.

Статистика пожеж в екосистемах вражає! Завзятість, з якою люди спалюють власне довкілля, незрозуміла…

Незважаючи на численні застереження щодо небезпеки спалювання сміття та сухої рослинності при впорядкуванні власних домогосподарств, населення продовжує нехтувати заходами безпеки, що часто призводить до виникнення пожеж на відкритих територіях.

«Це злочин, який коять самі люди, спалюючи своє ж довкілля. Вони гадають, що вогонь допоможе їм навести лад на своїх присадибних ділянках та навколо них. Проте не усвідомлюють, що тим самим вони гірше за ворога завдають непоправної шкоди природі, вбиваючи флору і фауну. Люди, схаменіться. Не допомагайте російським загарбникам нищити нашу землю. Бережіть наші екосистеми від пожеж», — наголосили у ДСНС. Так 13 березня близько 17-ї години сталась чергова пожежа сухої трави на відкритому просторі на околиці с. Слобідське Харківського району. Ціле село у передмісті Харкова опинилось під загрозою через велику пожежу сухої трави. Вітряна погода сприяла швидкому поширенню полум’я на велику площу. І тільки, коли фронт вогню почав підходити до меж людських поселень, мешканці забили на сполох і викликали рятувальників.

Пам'ятайте, що спалювання сухостою може спричинити тяжкі наслідки, такі як руйнування родючого шару ґрунту, загибель тварин, а також неконтрольоване поширення вогню!

За спалювання сухої трави та листя законом передбачений штраф до 153 тис. грн. За підпал з тяжкими наслідками для природи може загрожувати 5 років в'язниці.

 

Відділ охорони праці, безпеки життєдіяльності та цивільного захисту
Мереф'янської міської ради

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень