Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Фокус-група з молоддю Мереф’янської громади

Дата: 18.04.2024 11:07
Кількість переглядів: 57

Фокус-група з молоддю Мереф’янської громади

17 квітня, в ході реалізації першого компоненту проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» в рамках Програми USAID DOBRE, ГО «Агенція локальних ініціатив» відвідала одну з найпотужніших цільових територіальних громад – Мереф’янську.

«Громада є досвідченим грантовим «бійцем», котрий має величезне портфоліо успішних проєктів. Наші респонденти – представники молодіжного руху, в тому числі члени Молодіжної ради, що успішно працює в громаді протягом багатьох років» – зазначив Антон Меляков, керівник компоненту «Зміцнення згуртованості та залучення громадськості на основі дорадницького підходу в територіальній громаді».

Серед конкретних кейсів в активі місцевої молоді: волонтерська підтримка на початку російсько-української війни, участь в наданні гуманітарної допомоги мешканцям громади, виготовлення окопних свічок, плетіння маскувальних сіток. Важливий напрямок активностей — участь в толоках та інших заходах екологічного спрямування. Окремої уваги гідна допомога місцевої молоді у донорських ініціативах, спрямованих на наповнення банку крові для всіх, хто цього потребує.

Молоді люди мають досвід підписання е-петицій, готові брати участь в громадських слуханнях з актуальних питань місцевого розвитку. Проте, як і в кожній громаді, молодь прагне отримувати більшу ресурсну підтримку для своїх ініціатив, одночасно усвідомлюючи, що гідне фінансування є результатом кропіткої праці з підготовки проєктний заявок, цілеспрямованої участі в конкурсах.

Цікаве спостереження демографічного характеру: за свідченням учасників заходу, найбільш активними є або зовсім юні, або вже зрілі мешканці громади. До прикладу, з 22 членів молодіжної ради лише 5 осіб є старшими за повноліття. Тож, участь «старшої молоді» могла б бути більш помітною не лише в складі консультативно-дорадчого органу, але й в цілому в суспільному житті громади.

Провідне місце серед перспективних напрямів молодіжного руху респонденти впевнено відводять допомозі для чинних та демобілізованих військовослужбовців. Відзначимо розуміння молодими людьми того, що війна є випробуванням не лише для воїнів, але й для членів їх родин, зокрема, дружин та дітей, котрі також потребують підтримки, надання соціальної та правової допомоги тощо. Не будемо приховувати, що вперше за понад десять комунікативних заходів в межах проєкту, зустрічаємо таке «доросле» і відповідальне сприйняття тих викликів, що несуть із собою поточні події для пересічних мешканців громади.

Отже, молоді особи демонструють амбіції та цілеспрямованість, досвід і готовність справами доводити справжність гасла, що розміщене в залі засідань міської ради: «Мерефа – територія успіху та добробуту».

Агенція локальних ініціатив

Програма DOBRE

 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень