Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Фокус-група з активними громадянами Мереф’янської громади

Дата: 26.04.2024 15:13
Кількість переглядів: 48

 Фокус-група з активними громадянами Мереф’янської громади

25 квітня, в ході реалізації одного з компонентів проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» в рамках Програма DOBRE, ГО Агенція локальних ініціатив провела другу фокус-групу – вже з представниками громадськості Мереф’янської громади.

 «Вдало проведений рекрутмент – запорука успіху фокус-групового інтерв’ю. Вкотре переконалися в цьому сьогодні, 25 квітня 2024 р. в Мереф’янській територіальній громаді, тож щиро дякуємо Катерині Кобець за повсякчасну підтримку наших ініціатив та проєкту в цілому» – розповів Антон Меляков, керівник компоненту «Зміцнення згуртованості та залучення громадськості на основі дорадницького підходу в територіальній громаді».

Жвавий обмін думками, цікаві та креативні ідеї, значний професійний досвід і, головне, глибоке розуміння проблем громади. Все це продемонстрували учасники заходу, серед яких місцеві підприємці та освітяни, лідери органів самоорганізації населення, волонтери.

Більшість сьогоднішніх респондентів – люди з немалим життєвим досвідом. При цьому, абсолютна більшість висловлених ідей стосувалася… наймолодших мешканців громади: дітей та підлітків. Як зробити їх життя в громаді комфортним, безпечним та, що найважливіше в умовах воєнного стану – змістовним? Відповідь на це запитання сьогодні шукали в площині фізичної культури.

«Громада має понад столітні традиції активного спортивного життя, проте стан відповідної інфраструктури бажає кращого. Сподіваємося, за допомогою заходів згуртування, передбачених нашим проєктом, місцеві мешканці зможуть займатися масовим спортом в більш зручних та приємних умовах» – зазначили спеціалісти даного компоненту.

Як і кожне немале місто, Мерефа прагне стати чистішою і комфортнішою для своїх мешканців, тож локацій для докладання екологічних активностей в громаді більш ніж достатньо.

Важливо, що мешканці усвідомлюють потребу в комунікації з владою, з таких актуальних питань розвитку громади як місцеві податки та благоустрій, розбудова спортивної та освітньої інфраструктури тощо. Не всі практики локальної демократії (е-петиції, консультативно-дорадчі органи) визнаються респондентами як дієві. Проте, що важливо, жоден з цих інструментів не відкидається в принципі, але потребує вдосконалення.

DOBRE. Голос громад - Харківщина

 

Фото без опису

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень